~ posto ! posto ! posto !

creadit to uncle google
selamat hari isnin semua. hahaha. sejuk boh hari ni. hari-hari hujan and bad news, paras air semakin meningkat. lately, aku dengar ade sesetengah tempat tu dah banjir. sabar la ye. kat tempat aku ni pon hari-hari hujan sampai tak boleh nak keluar rumah untuk pergi bandar sidai baju. sudah !! back to our bisnes. tadi mase aku menapak nak pergi petik cili kat belakang rumah, aku ternampak dalam longkang sebelah rumah mak nab tu ade sekeping kertas yang di lipat-lipat menjadi kapal (origami kot?). cantik je kapal tu bergerak mengikut arus air longkang yang 'agak' deras tu. so, aku cepat je pegi amik kertas tu and, guess what? kertas tu adalah surat to somebody that banyak bagi faedah pade warge bumi ni. its special to mr MZ (pengasas fb).

dear mr MZ,
  sebelum tu, maap kan saye sebab saye tak pandai cakap omputih. maklumlah, orang kmpung (PLEASE FIND SOMEONE TO TRANSLETE THIS). saye nak ucap kan tahniah pade mr MZ cos berjaye mengumpul berjuta-juta pengikut. saye menulis surat ni sebab saye nak mr MZ tahu ketidak puasan hati saye ni. saye list kan ye bende tu semue;

1) butang LIKE
what its stand for? mr MZ nak tau tak, setiap kali saye tulis status ade je yang nak meng-LIKE nye. ok, saye tau sume orang malas busy sampai tak sempat nak meng-komen status saye. tapi kalau setakat nak klik butang like tu baik tak payah. meningkat kan notification saye je. marah nenek saye tau.

2) unfriend 
huhuhu. sedih nye bile saye dapat tau yang ex-girlfriend saye reject meng-remove saye. ye, saye tau kitorang dah tak de ape-ape hubungan tapi... at least, let me know sape yang dah remove saye. ni tak. dengan tak de notification nye. setahun lepas tu baru saye tau yang ade kawan yang tegar meng-remove saye. kecik hati saye tau.

3) background
err..mr MZ suke warne biru putih ye? saye tak suke pun. saye suke warne pinky-pinky gitu. auww..eh, saye bukan lembut mahupun mak nyah ok. mak benci nyah. auww..tak suke tawww..

4) relationship
ok3..saye tau, ramai yang ade awek yang cun and balak yang hensem. then, rase excited sangat nak bagi tau satu dunia kengkawan yang dorang dah di punyai. saye pon pernah buat saye tanye dorang, perlu ke buat camtu? nak tau pe dorang jawab?? "aku juz tak nak si die tu menggatal dengan orang lain je." pastu mule lah nak update status yang berbaur jiwang (tapi tak salah kan). saye jealous menyampah taww..

5) games
arghhhh !!! saye bukan gamers, saye bukan gamers, SAYE BUKAN GAMERS !! err..ramai dah boring ke ngn fb sampai kusyuk sangat layan game tuh? saye tak boring pon (tipu lah). mr MZ nak tau, ramai kenkawan saye send request to the stuff. tapi saye tak layan pon (tak reti main lah). and saye anggap tu sume me-lagha kan orang lain lah.

 saye rase macam ter-over pulak menulis nih. sampai mak saye panggil makan nasik pon tak dengar nih. dah terlepas nak mamam ngn mak saye. adoii la..ok, saye nak melaksanakan misi saye yang dah tertunggak tuh (makan eating lah). tata, titi, tutu mr MZ..

faithfully,
polan
(polan si polan)
  
bile aku bace je surat tu, aku pon terduduk sambil termenung. dalam hati aku bermonolog, 'boleh sampai ke tangan mr MZ ke kalau die hanyut kan surat nih?'..ish,ish,ish....

p/s : PERHATIAN!!! ni semua rekaan semata-mata. tak de kaitan dengan yang hidup mahupun yang dah arwah. serious, aku tak tau nak taip pe dah..

4 comments:

r-5 said...

hahahhaha. comelnye post ni. boleyh sampai tu kalau sampa tu dibuat dgn bahan synthetic. 100 tahun xkan hancur. maybe anak cucu MZ bru sampai melalui longkang tu. klu x dipunyut oleh Dewan Bandaraya lah. hehehe

r-5 said...

*sampa=sampan

amny.. said...

kredif doo .:DD
mmbe aku nii..ahhahaha

miss shark said...

dear r-5 ; dekat kuantan mane de dewan bandaraya~ majlis pembndaran ade la kot?? hahaha.. ingat nak simpan je kalau jmpe lagi lain kali..

dear amni ; kredif tu hape? hahaha..plik2 la kau nih..