~ bila manusia blogging

terimas oh lappy ku sayang. kau memahami aku (sekarang ni lah). selalu kau hang tapi aku sedar, kau sudah banyak berbakti pada aku oh.

refer to the tittle. BILA MANUSIA BLOGGING? mesti ade yang pikir aku nak post benda yang tak elok. contohnya,

1)  PEKARA ANNOYING KAT BLOG KAU
2) SEBAB APE AKU TAK SUKA BLOG MACAM NI
3) NEWBIE SELALU BUAT NI

sedarlah wahai blogger, korang sedikit sebanyak menjatuhkan mood newbie macam aku ni untuk terus blogging. ye, aku tahu korang nak kongsi pengalaman as a old timer dalam dunia blog ni kan. ok, aku accept it (dengan hati terbuka). tapi janganlah kutuk lebih-lebih, tersentap oi. or, tajuk macam ni boleh up traffic kan blog kau?
oh my. aku kena belajar lagi!

SUDAH! aku nak cakap pasal benda lainlah. masa aku blogwalking tadi aku jumpa banyak blog yang 'menjahanamkan' diri sendiri. misalnya, dorang suka mengaibkan diri sendiri a.k.a bangga dengan kemungkaran yang di buat.

contohnya, contoh lagi :  

1) pagi tadi aku curi pisang kat kebun pak meon. sedap oi, esok aku nak curi lagilah.
2) semalam aku makan satey adik aku sampai habis. padan muke dia!
3) hari ni aku hempas lappy aku kat dinding (macam ayat aku pulak! tapi aku tak buat ok.)
asyraf imam muda with wife
korang tak tengok rancangan 'Soal Asyraf' ke? aku tengok (cos bonda aku tengok, kalau tak..). err, aku suka program imam muda daripada mentor, af. encik Asyraf cakap,

"menyebarkan dan berbangga dengan kemungkaran yang di buat adalah petunjuk doanya tidak akan termakbul "

ok, aku adjust sikit ayat beliau cos aku tak ingat. tapi lebih kurang macam tu la kan? tu je aku nak sampaikan. tak lebih, tak kuranglah kot. nak pergi cuci kasutlah. sekian.


kasut aku comot pulaks
p/s : blog aku bukan blog kau. suka ati lah nak buat ape pon. err, tapi berpesan-pesan itu perlu kerana manusia sering lupa dan banyak benda yang perlu di ketahui. include myself. aku tak de niat nak menjatuhkan sapa-sapa ok.

16 comments:

Mira iiya said...

hahahaha...
aku tak paham sebenarnya..
hahaha...

amny.. said...

amboi kaw..

entry menarik seh!!

miss shark said...

dear Mira iiya : kau tak paham? padahal aku dah isi byk contoh tuh..hehehe

miss shark said...

dear amny : oh, kau semua entry aku kau kate mnarik..huu~ (",)

amny.. said...

btol laaa...
entry ko mnrik..

ak bce pon ley gelak tw..

just ko krg follower je..

law x..da lme ko pnye en3 org komen..:)

miss shark said...

dear amny : ko gelakkan aku lah ni ekk.. kau mmg ! aku tak kisah lah follower aku sikit cam ni.. aku sayang mereka :)

amny.. said...

ishh..kaw jgn pk bkn2..mksd ak...kaw ad bkt dlm penulisan..

miss shark said...

dear amny : hehehe. aku phm lah.. tapi aku tak de bakat2 bagai la~

Abang Long said...

Salam..it's ok kalau newbie dlm blogging pun, in fact, mungkin satu kelebihan berbanding sesetengah orang yg x pernah ada blog sampai ke sudah.

It's up to the blogger nak tulis apa2pun including you cuma kadang2 kerana syok yg bukan2 tertulislah benda2 yg seolah2 galakkan org lain buat jahat. Tulisan yg berbentuk nasihat cam kat sini adalah lebih baik.

Well, apa2pun itu masih hak si blogger nak tulis apa2 walaupun dr segi moral x berapa elok. Kalau kita x suka just ignore jer blog tu.

kay_are said...

x fahm ni.. kejap lappy, kejap blog, kejap asyraf.. pening2.. weng weng.. pape pun soal asyraf memang best.. setuju!! ^^ n lappy ku pun selalu wat hal.. T_T

miss shark said...

dear Abang Long : yeah, masing2 ada hak utk di pertahankan. mereka jadikan blog ni sbagai medium utk luahkan apa yang tersirat dan tersurat dalam diri masing2. oh, kita smemangnya punyai pndangan yg berbeza-beza :)

miss shark said...

dear kay_are : kalau boleh smua nak sumbat dalam entry nih.. hehehe. lappy buat hal cos nak perhatian lebih je tu..

qyqa said...

wah ini btol2 marah yek..
btol gak fact yg dikatakan tuh..
ngeeeeee...
=)

miss shark said...

dear qyqa : oh my, saya tdk marah sbnarnye.. hee~ terimas sbb buleh terima fact tuh..(wlaupon mcm tak btul skit)

r-5 said...

Miss shark: betol saya pon malas blogging pon sebab ada terbaca yang si "otai-otai" blogger kutuk-kutuk blogger baru macam saya ni~ tapi takpelah saya tak kisah kerana blog saya ditulis engn keikhlasan hati saya.. Dah namanya Pelakar Bisikan Hati kan?? haha

miss shark said...

dear r-5 : tu la pasal.. tak apa, dalam masa 3 tahun yang akan datang, kita pulak jd blogger yg otai-otai. jangan buli newbie pulak.. apa2 pun, its depends pada pndangan masing2.. either positive or negative, we must accept it :)