~ korang semua kawan aku tau !

assalamualaikum w.b.t. (jawab salam aku tuhh).

ehem, semalam aku ada massage kawan lama aku. ok ulang sikit, KAWAN LAMA aku. aku tak ingat sangat dia. maklumlah, dah la tak rapat plus, it's about 9 years ago tak contact. baru semalam dia chat aku. what a day!
tahun 2003 aku femes
yang atas tu pic aku masa aku darjah 4 ok. gila, aku masuk dalam majalah KAWAN. oh, femes aku masa ni (perasan). kat sekolah, kat tempat aku mengaji semua kawan-kawan (termasuk yang tak pernah tegur aku) tanya aku, "macam mana nak masuk majalah ni? aku nak jugak". kecoh betul.

ok, itu cerita 8 tahun yang lepas (zaman tak mature aku). sekarang mature sikit, tak banyak sangat. because i know, banyak benda lagi aku kena belajar dan perjalanan masih jauh lagi. even we did't know, tomorrow we still have a change to breath on this earth.

well, ni untuk korang yang setia jenguk blog aku, follower aku, silent reader aku (if i have lah), KORANG SEMUA KAWAN AKU TAU!
from my friend to my friend
wait a second, i got an inspire to publish this post because of encik afif. dia mengadaptasikan nilai sebuah ikatan persahabatan itu melalui puisi tau (oh, ayat aku). tak percaya, klik sini :). hohoho. special edition punya seloka dia buat untuk aku. thanks afif. good job and keep it up !

p/s : ingat, dont trust anybody! kawan kalau suka menipu boleh jadi lawan.

14 comments:

r-5 said...

wah tak sangka crditkan nama daku sekali. hehehe. maceh banyak2. tapi pesanan terakhir tu je agak memilukan sedikit. mesti dah banyak kena betrayed nih? just bare in your mind, trustworthy is such a pillar in friendship but to give a full trust is such unfortunate because people will take an advantage of our trust and our kindness. So beware! :))

miss shark said...

dear r-5 : sebagai tanda penghargaan. hehehe.. well, its hurt when one of my friend had betrayed me :) let me consider it as a 'pretty BACKSTABBER'. ok, i guess after this i would't be the victim of it again.. i hope so actually. thanks to remind me :)

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

hahahaahah...senang jer na kartunkan muke ko..sebab ko mmg kartun pong! ahahah

amny.. said...

eleeehhh...

mke ak sokmo msuk paper...

ade ak kesah???

miss shark said...

dear Nurul Syuhada Bt Hasri : aku memanglah.. muka fleksible.. ramai orang berlumba-lumba nak lukis gambar aku (perasan)

miss shark said...

dear amny : eleh kau.. paper apa yg sukarela nak pamerkan pasal kau? ekekekkeke :P ye la, kau femes.. tak mcm aku..

bunga said...

tapi kadang2 kita mmg kena percayakan seseorang kan.kan..hehehe..

umishahirah_ said...

sharkk : aku rase aku penah masuk jugakk dalam majalah. majalah sekolah. wuuu~ :(

miss shark said...

dear bunga : yup, kita kena percaya kan org yang betul2 kita boleh percaya :)

miss shark said...

dear umishahirah_ : ala, chillex umi.. masuk gak la majalah..hehehe, kira femes jugak la kau ni kan :p

kay_are said...

majalah kawan?? feveret kecik2 dulu.. ade lagi kat umah.. keluaran bape hb tu?? hee

fyna said...

mmm...yg penting kene pandai pilih kawan kn....
jgn disangke sungai yg tenang,xde buaya...



jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

miss shark said...

dear kay_are : huu~ feveret sy juga mjalah ni :P haa?? kluaran ke bpe sy pon tak ingat..hehehe

miss shark said...

dear fyna : yeah, kena bijak memilih kwn.. tapikan, jgn disangke laut yg tenang tak de shark :p (rosak peribahasa)