~ kurang rajin bukannye MALAS ok..

sejak akhir-akhir ni aku rase malas kurang rajin nak update blog nih. first (tahun ni jugak la)buat blog memang RAJIN gila post new entry. tiap-tiap hari aku menaip even tak de orang pon yang sanggup bace entry aku nih. hahaha. what so ever lah. aku tak kisah pon. buat ape nak pakse-pakse orang bace blog kan kalau memang dah malas kurang rajin nak waste spend time kat blog yang tak menarik nih. lepak kat fb je la ( aku bosan gila ngan fb). dah lah aku tengah kawal emosi dengan lappy selalu hang (stuck) and broadband buat perangai nye. sabar je la. tapi bile ade kawan yang support aku menulis ni, tetibe datang semangat pulak. that's mean, diorang lah yang selalu meningkatkan traffic jam kat blog aku nih. thanks guys. since jadi penternak itik ni, aku rase malas kurang rajin nak menaip lah. hilang mood aku. eh, kantoi pulak pekerjaan tak bergaji aku (buat kerje secare ikhlas). selalunye kalau member-member tanye aku buat ape, aku kate "duduk rumah je" or "tak kerje pon". lantak lah. eh, bukan jadi penternak itik forever ok. sementare menunggu result SPM ni kan. 
yang besar tu angsa, yang kecik 4 ekor tu itik. haha.
ha.. angse due ekor tu family aku panggil 'bulat'. memang konfius lah. itik-itik tu kitorang just panggil 'adidi' bukan adidas ok. sebut betul-betul. kalau tak kene cubit dengan 'bulat' 2 ekor tu aku dah pernah kene. and for your information, bonda aku de export import lagi 12 anak itik sekarang ni. comey sangat tau. sorry tak de pulak pic anak-anak itik tu cos kecik lagi, so tak boleh snap ye takot tumbesaran terbantut. aku panggil diorang 'winggy' cos baru nak tumbuh kepak. COMEL gila. so, the baby duck tu kene bagi perhatian lebih sikit lah.
rumah aku. eh, reban itik la weh.
ok, semua jelas sekarang? itu lah kediaman yang amat berhormat tuan 'bulat' and 'adidi'. ye, dorang tinggal bersama, share pinggan yang sama, katil yang sama (eh, terlebih pulak). tak cantik lah kan cos contractor nye ialah ayahanda aku sendiri esok aku panggil lah si eric leong (DEKO BERSAMA ERIC) kasi ceria sikit kediaman dorang nih. then, kak nita ( ASTANA ) akan bawak kak sarimah ibrahim (1,2,3 TUKAR) melawat kediaman dorang nih. ya ALLAH, ape yang aku mengurat mengarot nih. sudah !! hahaha. jage itik and angsa ni tak de lah susah mane. just bagi makan, air yang secukup nye.. dah. ye, tu je lah. simple kan tak macam jage anak dara. so, kat palace aku sekarang ni dah ade banyak binatang tau (ala-ala zoo). ade ikan kaloi seberat 2.7 kg (besar weh), ade kucing 2 ekor tu, and yang latest nye itik-itik + angsa-angsa tu lah. nasihat aku, sayangilah binatang, haiwan, serangga yang ade di sekeliling kita sekarang ni. they all the living thing and the creatures that ALLAH have been made to live with us.


p/s: kepade yang ade masalah dengan cinta tu, just ignore it. we'll not know the future yet. (nyanyi lagu AKU TAK PERCAYA CINTA cikit). hahaha. remember this, we belong to ALLAH. every single of my word is coming through my heart (you can take it or you can throw it). selamatlah wahai saudaraku sekalian..aminn

5 comments:

r-5 said...

yeay pengomen pertama! haha alolo comeynya bulat dan adidiot tu. haha. menarik kelka kiut la post ni. betul kata cik jerung ni~ Allah jadikan kasi sayang tu bukn untuk sesama insan sahaja, malah untuk sesama makhluk di langit dan di bumi~ ngee. :)

amny.. said...

ouch!!!!!

ad je r-5 ni...

hahahaha..

xlepas nk jd pengomen pertama..

shark~~itik sehat??

hahaha

Scya LollitA said...

singgah sini .

ahahhhh

psssttt , sdapnye itik ! goreng jom hikhikhik

r-5 said...

amni saya mmg murah dengan komen2 ni. hehehe. asal siapa singgah saya then time singgah balik nmpak je en3 baru mst saya komen. hik3 :)

miss shark said...

dear r-5 : you're the top blogger dalam laut miss shark nih. err..tengok, awak salah panggil dah tu. bkn adidot..hahaha. alhamdulillah, ade kesedaran ye..

dear amny : nanti kau jadi pengomen pertama aku pulak tau.. btw, itik aku sihat2 je. terlebih..

dear Scya LollitA : na goreng itik saya?? jom2..tak yah la jage itik da lepas nih..hehehe