~ 3

Assalamualaikum,

korang tengah buat apa tu? ok, soalan paling sakai yang pernah aku tanya. abaikan.

fisrt time aku letak title bernombor (3 jam aku fikir nak letak title tu). aku suka nombor 3. nombor ni bawa 'ong' ke? siapa fikir macam tu, memang syirik la kau. oh, syirik. 3 tahun lepas aku ada terdengar kawan aku berborak,

"weh, tak yah nyanyi la kau. hujan jap lagi." kata Albert.

"kau sape nak tentukan hujan tak hujan hari ni? syirik la kalau kau percaya benda ni." kata Einstein pulak.

alamak, apasal aku asyik taip nama Albert Einstein ni? lantaklah, janji privacy kawan aku dua ekor orang kat atas tu terjaga dengan rapi. ok, melalui perbualan mereka di atas tu, aku mula ligat berfikir. betul juga kata Einstein tu. kenapa pulak kalau menyanyi, suara tak sedap je, hari tetiba nak hujan? teori mana kau dapat ni Albert? teori katak. bagi aku suara katak tu sedap je di dengari. muzik alam semulajadi.

credit to google
kacak juga uncle Albert ni. aku admire beliau ni since aku 'kenal' subjek physics. yeah, i love physics. kalaulah dia hidup lagi sekarang ni, 3 soalan aku nak tanya dia,

1) E=MC² itu formula apa? uncle sihat?
2) uncle makan nasi tak?
3) err.. uncle faham tak apa yang saya tanya ni?

conclusion for this entry : kacau bilau. 3 benda aku sumbat dalam entri ni ; nombor 3, perihal syirik, uncle Albert. maaf. aku bukan penulis yang baik.

NOKTAH.

p/s : kalau tak faham entri ni, tanyalah aku. aku sedia menjawab. masing-masing ada hak.

24 comments:

RemyRamdan said...

shark...fes time ak jd org fes....

wawa...ka ni srabot ann????

formula tu ka x tau ew...
tau cg mariah siap arr ko....
sia2 dye ajar ka 4 bulan pasal formule tuh...x paham2....

ak nk tye nih...
ko paham tak ape yg aku tak paham????
haa...p0aham x???

kalo x paham bley tye ak...masing2 ada hak...

panjg lak aku ngomen...maklumla org fes...

miss shark said...

dear RemyRamdan : alahai, teruja jadi org first ya? kau ni, semua pengomen dapat nombor first dalam hati aku. cewahh..

heyy, formula tu aku tau la. sbb tu aku stroke.

remy, aku faham. maybe.

bila dah teruja mmg banyak benda kau nak melalut. tidak mengapa :)

amny.. said...

apsal pix datuk aku ade kat sini haaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

report kat polis !

cik hemo hemo said...

semat jugakk datuk tu bile 2 kali pandang. hehe.

insya'Allah datuk tu jawab.. hehe

miss shark said...

dear amny : tu datuk kau ye? datuk angkat aku bill gates :) report la, if you dare.

miss shark said...

dear cik hemo hemo : yeah, memang nampak smart. sebab dia genius. i hope so :)

~::KUYA HARIS::~ said...

eh..en.albert ah.hehe ^^ i like number 3.yeahhhh XD

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

SALAM
PAHAM TAK PAHAM GUA LAYAN JUGAK BLOG LU INI

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : hehehee.. beliau kacak. 3 tu mistik sebenarnya.

miss shark said...

dear b.r.u.t.a.l.s.o.l.o : salam. kau layan je ye? kau memang brutal la. hihihi :p

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

shark....3word is powerfull tau...not I LOVE YOU...tp....


ADD AKU BALIK !

miss shark said...

dear Nurul Syuhada Bt Hasri : ala, tak luak mana pun kalau aku tak add kau balik :)

FurBall said...

nih mesti kes ko anak ketiga!!!ahahahaha...lama dah aku menyepi sbb bz..akhirnya baru dapt g blog ko n mbaca 3..3 hari aku tak on9...3...dr 3 jam td aku wat esemen tak siap2 sbb men blog..3...3 jam lagi nak masuk subuh..then 3 jam seterus nya kena htr esemen aku yang dr 3 jam tadi buat tak siap2..3 lab reports aku kena disiapkan jugak sbb kena htr pada 31hb pada pukul 3..okes

miss shark said...

dear FurBall : wehh, macam mana kau tau ni? mmg aku ank ke 3 :p

kau.... memang ada jodoh dengan nombor 3. tahniah =='

aLieF si Muncung ManiS said...

macam mana gambar masa depan alief ada kat sini ni??? tu gambar saya..hehe..tak sangka awk admire kat saye..huhu..thanx.

kay_are said...

bill gates tak dimasukkan pulak dalam entri ni.. shark pun xde? pelik2.. baik cakap kat einstein camni "sebab ko r kitorang susah kne blaja fizik tau tak?" =P

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : hahahaa.. boleh tau future alief ni.. bagus.. nanti nak ngorat alief la ^^

miss shark said...

dear kay_are : oh my, kalau nak masukkan bill gates and shark dalam entri ni, tak dapat la 3 point kat situ. err, saya sayang uncle Albert lah :p mana boleh cakap mcm tu.

Wafiy Suzly said...

einstein kate: memang aku nak ko tulis pasal aku pun, haha

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : and, sebab dia ada chemistry dengan aku. hohoho ~ tetibe jee..

Wafiy Suzly said...

ko di tag http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/04/tag-by-amni-contest-header-simple-tapi.html

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : yess, dari jauh aku dapat hidu!

Qaseh dalia adelia said...

datuk saye ni ..haha

miss shark said...

dear Qaseh dalia adelia : hebat lah datuk awk ni ^^ suka.