~ aku nak jadi kreatif jugak!

Assalamualaikum,

seronoknya tengok orang kreatif. nak-nak jenis yang pandai lukis. ayahanda aku pernah cakap yang tangan aku ni keras. tak boleh melukis. aku lukis gambar orang lidi pun tak berapa nak jadi. awful, kira fail jugak lah dalam seni-seni lukis ni.

masa aku sekolah rendah dulu memang suka melukis. ok, memang tak cantiklah lukisan aku. tapi basic melukis tu tetap ada lah kan. please aware about that if necessary. entah apa aku mengarut ni. tolong sengih sikit (jangan berkerut sangat muka tu).

dragon fruit
honestly, pic kat atas tu memang not my artwork. abang aku punya. dengki pulak aku tengok. wehh, aku ada cuba lukis macam tu but, its become ruined (jadi buah lain pulak). tak dapat di nafikan lagi, melukis bukan mudah (bagi aku lah). at least aku cuba kan? nanti aku nak try lagi lah because i know, try again does't mean you're LOSER (ayat penyuntik semangat).

p/s : korang yang kreatif tu, moh tolong ajar aku melukis. tak baik kedekut ilmu kan. terimas.

36 comments:

amny.. said...

meh aku ajr ko lukis
(lukisan kejuruteraan)

Wafiy Suzly said...

kenapa tak kaler skali gambarnye,ghhuhuh

~::KUYA HARIS::~ said...

cak!!!!!!!miss shark!hehe,,cantik ah picto kat atas tu :) sy senyap kejap je pasal tengah focus on siapkan xciment.wuwuuu..keja last minit neyh.TT,TT nampak miss shark kat shoutbox,terus terjah balik.hehe xD

miss shark said...

dear amny : ohh, aku lupa kau amik LK. cepat ajar aku!

wanimira said...

haha . gudluck my dear . u can !

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : ni artwork abang aku lah. kau ni..

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : rindu pulak kat cik kuya :) sobs..sobs.. ingat kan dia merajuk. hohohohoo.. ok, cik kuya sila siapkan assigment dulu. baru boleh blogging dengan senang hati :)

miss shark said...

dear wanimira : thanks darl. nanti aku lukis potret kau..hehehee~

cik hemo hemo said...

mase zaman dak skolah rendah dedulu, time pendidikan seni..

lukis semue boleh tapi bile kale, hampeh!

hehehehe~

miss shark said...

dear cik hemo hemo : ehh, sama la ngan saya. melukis n mewarna ni memang susah lah. hehehee :)

amny.. said...

weh3...aku penah msuk paper bab menang prtandinagn mwrne...aku num 1 dapat rm150...amni syazana dapt num 2....kih2..dgn bangga aku dpt pintas amni syazana..ahhahahahahah!!

miss shark said...

dear amny : aku..tak pernah pon :( sedihnya.. bangga pulak dapat pintas amni syazana. ranking dalam tingkatan kau boleh pintas?





tetibe teringat sal result yg nk kuo nih :p

Wafiy Suzly said...

bantai je kaler,haha

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : mana boleh. rosak gak pic tu bila aku kaler :p

faiz said...

saya ni xkreatif langsung..

aLieF si Muncung ManiS said...

mehhh..alief ajarkan awk lukis..tapi,alief pandai lukis kartun2 je..huhu...

amny.. said...

miss shark >> aku time form3 pernah ajr farha sains..sej aku sllu fight ngn farha..naik mngh ats aku tros down bab byk maen..nk2 pas ko masuk..aku byk khayal.....huhuhu....selok palk nk cter mnde yang berzaman kurun..kih3...

FurBall said...

ayat penyuntik ko mmg terbek..sgt2 tepat..apa yang membezakan antara first class athlete dan loser adalah..bila dorang jumpa orang dan dikalahkan..dorang akan cuba bangkit dan menang...loser plak..kalah jew r..kalu kita dah mengaku kalah tanpa hasil..kita adalah loser..jgn sesekali mengaku kalah..nnt aku upload lukisan aku..mo tgok???ahahaha

miss shark said...

dear faiz : sama lah. saya pun tak kreatif jugak :)

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : wahh.. ok jugak tuhh. nanti sy lukis gambar kartun muka alief ^^

miss shark said...

dear amny : kau saja nk mengingatkan aku tentang result yang bakal keluar ni. kira nya aku banyak pengaruh kau la ekk. aku tak sengaja =,=' benda pulak berkurun. baru 2 tahun benda tu berlalu. hehehee~

miss shark said...

dear FurBall : betul wehh.. kalah bukan penyebab kita jd loser selamanya. kau ni memang pandai bagi ulasan kan. aku pun tak terpikir sejauh tu. ohh, kau suka melukis ekk. upload lah. nanti aku nak tgk :)

umishahirah_ said...

shark, aku pun teringin gak nak jadi kreatif ni. haha. jum aa try lukis si pelik. lau jadi. konpem kite kreatif. nak ? hoo~

miss shark said...

dear umishahirah_ : wahh..kau sememangnya kreatif. aku dah tengok kau lukis vanness hari tu. lukis aditas pulak ehh..

kay_are said...

x reti melukis gak.. reti men conteng2 je.. tau2 je tbe2 jadi.. =P so nak aja pun x reti sebab bukan orang seni.. hee

miss shark said...

dear kay_are : at least kr tau melukis. conteng2 pun ttp jd lukisan kan. ok, dah tgk lukisan kr. cantik :)

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

ptttfff......

miss shark said...

dear Nurul Syuhada Bt Hasri : kot ye pun speechless, jgn la mencarut. hee~

r-5 said...

takpe cayok2 lukis banyak2. practice makes perfect! nnti pandai la tu~ :)

miss shark said...

dear r-5 : thanks r-5. Insya Allah, saya buleh buat..yeah,

*47!k@# said...

err,,tumpang tnya..buah dragon fruit ke tu??kehkehkeh..

miss shark said...

dear *47!k@# : saya pun konfius, nampak macam durian..hehehe.

Mira iiya said...

aku perhati lama2 baru dpat tgkp tu
dragon fruit..jgn bagitaw abang kau pulak.

miss shark said...

dear Mira iiya : hahahaa..tak apa, aku memahami perasaan kau :) aku pon tak nampak apa yang dia lukis nihh..

Raji berkata said...

dragon fruit yg kaler merah nih kan
perg sedap2 =.=

miss shark said...

dear Raji berkata : ye lahh..memang sodap di makan.. hehee~