~ cyber cafe

Assalamualaikum,

hari ni aku terpaksa keluar mencari rezeki pergi cyber cafe. ok, for short, CC.  broadband ada, lappy pun ada. tapi bila teknologi dah mencabar kesabaran aku, aku terpaksa mengalah. what a day.

meh aku nak kongsi situasi kat dalam CC tadi. hayati betul-betul entri ni. or else, korang tak kan paham. ahh, hadap je la.

fuyoo.. creadit to GOOGLE.
 1) ada dua orang awek(s). cun, sebab free-hair. kemain galak dua orang tu. nak je aku tegur ;

"awak dua orang ni, boleh senyap sikit tak? galak sangatlah awak"
ATAU
"woi, korang dua! boleh tolong senyap tak? memekak je. hormat sikit orang lain nih"

2) ada kanak-kanak 3 bebudak sekolah. yeah, ponteng la tu. pukul 9 pagi, masih lengkap beruniform sekolah. nak je lagi aku tegur ;

"adik-adikku sayang, kenapa ponteng ni? ohh, today is Monday. korang cuti la."
ATAU
"korang ponteng pehal? nak jadi macam aku ke? result ntah ke mana hala. kejadah "

3) ada couple, macam belangkas woo. romantik gitu. jeles aku di buatnya. nak je lagi, lagi aku tegur;

"korang berdua dah berkahwin ye? opss, baru nak isi borang UPU. ehh, kita sebaya!"
ATAU
"wei, makhluk dua ekor. tolong berkelakuan senonoh sikit. berpeluk-peluk, berpintal-pintal rambut. senak mata aku."

4) ada mamat hip-hop tadi seluar londeh. main tangkap-tangkap gambar. flash dia jangan cakap la, berpinar mata aku. nak je lagi, lagi and lagi aku tegur ;

"yo, watsupp. nak upload gambar dalam fesbuk ke ni? silakan tangkap bebanyak ye"
ATAU
"dude, kau pilih sama ada nak kamera atau nyawa? lempang laju-laju kang"


************************************

aku tak nak cerita perihal bebudak zaman sekarang. muak, bosan. yang aku nak highlight kan kat sini ialah, teguran. layak ke aku nak tegur orang? aku sendiri tak ada orang nak tegur. kadang kala kita tak perasan yang pendapat orang kat sekeliling ni lagi bernas dari pendapat kita sendiri. jadi, teguran dan pendapat tu kiranya satu payung. hopefully, lepas ni ada la orang yang nak tegur and kongsi pendapat dengan aku (tentang apa jua). 

NOKTAH.

p/s : petang ni kena keluar lagi. bosan betul aku. tapi tak pe, aku sanggup keluar sebab nak tengok penderitaan 'dia'. ok, again. 'dia' tu perempuan. hei, aku bukan lesbo lah. [sapa tanya kau, shark?] karut.

26 comments:

cik hemo hemo said...

macam orang zaman sekarang nihh. nak tegur, takot dorang kate tak makan saman.






ceritas penderitaan beliau kat cik hemo tau! muehehehe.

miss shark said...

dear cik hemo hemo : tau la kan, perangai mereka dah semacam. payah.

huihh.. kalau cerita kang rasa macam pervert sangat. jauh menyimpang. hehehee :p

Mira iiya said...

...............................

umishahirah_ said...

shark : aku tergelak tak hingat dunia bace entry kau ni. huahuahua. err. tapi lau aku jadi kau. aku blaaalalalaaa. huisy.

miss shark said...

dear Mira iiya : apa masalah kau? hahaha :p

miss shark said...

dear umishahirah_ : ohh, sungguh gembira tengok orang lain gembira. hoo..gelak, gelak jugak. solat asar jangan lupa. hehehee. mmg aku bla dgn pantasnya.

Wafiy Suzly said...

tapi mmg agak tak makan saman orang2 sekeliling ko mase tu, haha

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : sebab tu aku diam kan je. buat mcm tak de pape yg berlaku. serba-serbi.

amny.. said...

law aku bako je CC tu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

miss shark said...

dear amny : aku masih waras. (tak terpikir HKLBR time tuh)

Wafiy Suzly said...

ko ditag wehh http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/03/random-giveaway-polo-wallet-by-mr.html

RemyRamdan said...

poyo jew dorg nih...
woi shark...cakap gangster ASPURI SMKSP...

belasah je dorang tu...biar mampos...tak menusahkan org lagi dah...

kalo mati, ka ape kesah an????

kay_are said...

kre sume2 tu cume tegur dalam ati je r.. x shark r camtu.. ahakz.. situasi online kat cc.. selalu gak r aku alami.. uhuk

kNOcK..KnOcK.. said...

oyeahhh...oyehhhh,,
huahuahuahua...
*kte bkr cc ni ,kte bkr cc ni...
smbil mengoyng2 kn tngan..
muahhahahahahahah

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : aku dah tgk GA tu. btw, thanks tag kat aku. kalau aku rajin, aku join :)

miss shark said...

dear RemyRamdan : aku juga poyo.

wehh, kantoi aku ganas kat sekolah. kau ni pun. hahahaa

aku tak kejam macam kau remy. nak bunuh anak org lak.

kalau dorang mati, aku masuk penjara.

miss shark said...

dear kay_are : tunggu masa je nak tegur luar2. tapi takutlah. pulak dah nanti, nampak ganas..hehehehee~

~::KUYA HARIS::~ said...

cool ah kalo miss shark tegur org2 cam tuh.hehe ^^ kdg2 nak tegur pon rasa tak sedap kot.pasal org2 skrg ni bukannya boleh tegor sket.tarik muka aje lebeyyyy XD

miss shark said...

dear kNOcK..KnOcK.. : ni semua hantu cerita HKLBR ni. hehehee.. terpengaruh ye ina ni. ok, kite salai je lah :p

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : aiyaa cik kuya... saya tak tegur pun dorang. takut kott.. tegur dalam hati je. tu la org zaman sekarang kan. susah.

aLieF si Muncung ManiS said...

yang pasal couple tu best..mesti pedas telinga mereka dgr kalau awk tegur macm kat atas tu.."eh..baru isi UPU ke??sebaya rupanye.."..haha..lwak2..

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : tak sanggup rasanya nak tegur. hehehehe.. and tak sanggup pulak nak biarkan.

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

...........frenemis.....

miss shark said...

dear Nurul Syuhada Bt Hasri : frenemies = friends+enemies. much better.

Qaseh dalia adelia said...

lempang je semua tu haha

miss shark said...

dear Qaseh dalia adelia : alahai, still fikir dorg tu ank org. kalau tak, memang dah lama.