~ a day to a Hospital

assalamualaikum,

first of all, aku mintak korang yang baca post ni tolong doakan sepupu aku. dia sekarang ni terlantar  di hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan. her name is Farrah Wardihah, 6 years old. because of appendix disease. semoga dia cepat sembuh. amin.

katil sepupu aku
so, tadi aku dengan family pergi melawat dia. sayu aku tengok keadaan dia. cengkung sangat muka dia sebab terpaksa berpuasa dari makan. masa kitorang sampai dekat wad dia, aku tengok dia meraung-raung sebab menahan sakit, sampai biru muka dia. dengarnya dia sukar buang air kecil. rasa nak menangis, tapi aku tak nangis depan orang (perempuan ego). seriously, aku memang susah nak nangis depan orang.

dalam wad kanak-kanak
refer to the pic. ni gambar curi  ni lah suasana dalam wad tu. gila, kalau aku duduk sementara dalam wad ni pon rasa boring. maybe hari yang aku pergi ni pesakit semua jalan-jalan makan angin kat luar kot. nurse yang garang pon tak ramai masa ni. tenang je suasana dalam wad ni. tapi bila Farra start meraung, tuhan je lah yang tahu apa yang aku rasa.

aku benci bergambar dalam toilet
err, abaikan perempuan dalam pic tu. apa yang aku nak tunjukkan kat korang ialah toilet dalam wad kanak-kanak ni. bersih woo. lagi satu aku tengok ceria gila toilet ni (banyak gambar kartun). but, mangkuk jamban dia kecik sangat la (nama pun toilet untuk kanak-kanak kan). well, aku tak berani nak capture the whole of  the toilet takut kena saman.

p/s : semua tu ujian dari Allah. yang penting, kita kena sabar menghadapi ujian dari-Nya. semoga keluarga Farra tabah. err, mintak maaf. pic Farra aku tak ambil atas urusan peribadi.

22 comments:

amny.. said...

aiseeyy...

sedih doooee!!

moge die cpt smbuh!!!amin~~



btw~ko nmpk kiut laaa bgmbar kt toilet...

(toilet)~kesukaan org bergambar!!

miss shark said...

dear amny : terima kasih :) kite same2 doa kan dia cpt smbuh tau.. pandai la kau.. perempuan dlm pic tu bkn aku! (tak ngaku)..

Wafiy Suzly said...

bersabarlah..

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : terima kasih :) may Allah bless u..

FurBall said...

sabau...moga cepat sembuh..main2 lah ngan dia..bg dia happy..anyway..tahniah dah sampai 100 follower!!

miss shark said...

dear FurBall : terima kasih :) yeah, mmg kena bagi dia lebih semangat la kan.. alhamdulillah, dapat 100 follower yang sangat sporting mcm korang semua !

kay_are said...

6 tahun?? kesian nye.. moga diri nye cepat sembuh.. amin.. =)

miss shark said...

dear kay_are : terima kasih :) tu la.. dia kecil lagi.. (belum puas main kjar2 ngan dia)

Raji berkata said...

huhu semoga dia cepat semboh..
kecil2 lagi dah kena appendix.
Aku dlu pun kena appndix gak tpi time form 3 lah owh.. time ak kena cepat2 jer operate so xde lah cam kena duduk wad.. mngkin dia kcil lagi kot

apa2 pun wish all the best for her

miss shark said...

dear Raji berkata : terima kasih :) ohh, kau ni rupa nya bekas pesakit appendix.. jangan makan pedas2 dah ler.. emm, rasanye dia tak operate lagi..

miss fatihah said...

smoga cpt sembuh!

miss shark said...

dear miss fatihah : terima kasih :) may Allah bless you..

kay_are said...

kesian betul r kan.. kecik2 dah dapat penyakit camtu.. ish ish.. kne kuatkan semangat die ye =)

miss shark said...

dear kay_are : terima kasih lagi sekali kr :) hehehee.. (follower yang patut di contohi coz komen byk :p)

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

aminnnnn

FurBall said...

oh oh oh..aku sporting..terharu..ehehe

amny.. said...

shark!!aku mahu menagih kasih seekor jerung!!plezzzzzzzzzzzzz!!

miss shark said...

dear Nurul Syuhada Bt Hasri : terima kasih syud :) hehee~

miss shark said...

dear FurBall : ayarrkk.. aku lagi sporting dari kau.. huu~

miss shark said...

dear amny : amni, kau jangan nak mcm2 kat aku ok.. :p (menakutkan tol kau ni)

r-5 said...

semoga sepupu kamu cepat sembuh. kat hospital sana saya ada kawan tengah praktikal bahagian makmal. sepupu kamu ward mana? mana taw dia boleh tengokkan2. :)

miss shark said...

dear r-5 : terima kasih. ohh, kawan awk praktikal dekat kuantan ekk.. not really sure, but rasanya dah keluar wad kot.. sebab dia sekarang dah stabil. thanks again :)