~ pemetik api di rumahku

Assalamualaikum,

kau pernah jumpa pemetik api tak? kalau tak pernah, aku tak tau lah nak cakap apa. dah, jangan cakap banyak. jom layan pic ni (beria aku upload) ;



comparison sikit.


ni tangan adik aku.


ni api dia.

pemetik api kat rumah aku besar sangatlah. nak bawak ke mana-mana pon susah. oh, aku nak bawak kemana lagi? aku bukan smoker pon. dalam family aku tak ada sorang pon yang merokok. so, aku rasa ini adalah salah satu cara bagi korang yang nak berhenti merokok. cuba imagine sikit, a huge lighter in your pocket?? nonsense betul.

kegunaan pemetik api kat rumah aku : bakar sampah lah, apa lagi? oppss, open burning. maaf alam sekitar.

p/s : pemetik api kat rumah aku ni boleh memanggang jari korang lebih kurang 5 minit. kagum tak? apa? tak? ok, fine.

30 comments:

Mira iiya said...

ngee..((_^_))..ak tak tahu nk komen aper..

miss shark said...

dear Mira iiya : kau memang...tak menjiwai message yang aku nak sampaikan =,='

~::KUYA HARIS::~ said...

wahhhh~besar laa pemetik api tuh.selalu jumpa yang kocik2 aje.mana dapat miss shark??hehe XD

kay_are said...

ade ke pemetik api yang besar camtu?? nape x pernah jumpe??

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : tu la pasal. first time tengok dulu, teruja rasa nya. ni bonda saya lah beli. kat kuantan~

miss shark said...

dear kay_are : apa? kr tak pernah jumpa? hahahahaa.. ok, kr dah jumpa kat dalam blog saya ni :)

RemyRamdan said...

SHAKKKK....
aku teruja bangat...hhuuuhu

cik hemo hemo said...

unik, sedap nihh kalau cik hemo pomot lighter besa gedabak..

kunun bley jadi model eklan..

perasyan lebey~~

huahua

miss shark said...

dear RemyRamdan : aku macam pernah dengar ayat tuu..hahaha..

miss shark said...

dear cik hemo hemo : wahhh.. cik hemo hemo, boleh je pomot lighter ni.. ala, bolehnya jadi model tu..tapi jadi model muslimah la kan..hee~

RemyRamdan said...

cik shak...memang ka penah denga coz ka suoh komen nih...(nampak ngat x iklas & dipakse komen)


p/s : shak...saje jew ak iklas komen nih...

Wafiy Suzly said...

dimana ada kemahuan utk merokok
di situ ade lighter tak kira sebesar mana

miss shark said...

dear RemyRamdan : kau jgn la jujur sangat. wait a sec, mana ada alu paksa kau! hahahaa..


p/s : ye, aku tau kau ikhlas :)

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : kau ni perokok ekk..busuk wehh..hahaha

amny.. said...

ye dok tgn adik ko tu...

kompius..

hahahhaha =P...

umah aku ade gk ligter camtu...

miss shark said...

dear amny : betul, tangan adik aku. hahaha (tangan aku dah rentung time ni) tu la pasal, pakai lighter ni konfem sebulan tak abis.

amny.. said...

ni sah2 ko xreti nk petik api ni...

len kali bia aku ajr ko!!

miss shark said...

dear amny : aku takut tangan aku terbakor je wehh.. hehehe, tak apa..adik aku ajar ti :)

Zaza said...

bapok beso

umishahirah_ said...

shark. lebih kurang ngan kat umah tok aku je, haha.

Heidi Shafiq said...

kite bako je rumah kak limah tu.. :P

miss shark said...

dear zaza : hehehee..tu bapok lighter :)

miss shark said...

dear umishahirah_ : aku ngan atok kau ada chemistry..err, mksud aku cita rasa yg sama..hee~

miss shark said...

dear Heidi Shafiq : tak boleh, nanti kak limah tak de rumah lak.. hahaha

Raji berkata said...

wahhh besar btol pemetik api kau
hahaha ;D

dwaty said...

pemetika api yang besar cam ni baik bagi dekat para perokok... biar tgn dorg terbakor sekali!!!! hehehe

miss shark said...

dear Raji berkata : aku nak bagi kau ni..hadiah utk kau :)

miss shark said...

dear dwaty : yeah..betul!! lepas ni konfem fobia nak pegang lighter dah. tak nak merokok!! hohoho

aLieF si Muncung ManiS said...

wahh..alief kagum la..boleh tak alief pinjam pemetik ni??alief nak bakar ayam...mana taw boleh bakar selama 5 minit gak..hehehe

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : wuwuwuw..terharu. alief sorang je kagum(orang lain tak kagum).boleh je alief.. nanti makan sama2 ekk ayam bakar :)