~ ponteng sekolah

Assalamualaikum,

ini entri lewat malam. bosanlah malam ni (sebenarnya tak boleh tidur). entah apa yang ada dalam medulla oblongata aku ni sampai aku tak boleh tidur sangat ni. sampai patella aku rasa longgar semacam. [biology lah sangat!]

ok, tanpa melengahkan masa yang sememangnya dah dilengah-lengahkan oleh aku, layan lah pic 18sx  ni.
heyy budak, jangan ponteng sekolah!!  comel dia ni.
ni pic Jumaat minggu lepas. aku ambik curi-curi pic ni masa tunggu ayahanda aku pergi solat Jumaat (otw melawat adik kesayanganku). ok, based on the pic, aku tak tau nak describe macam mana. nak kata dia ponteng sekolah, muka suci je aku tengok. [shark, jangan terpengaruh dengan rupa paras. kau tu dah tua] err, entah-entah dia tengah tunggu bas sekolah dia datang amik kot? tapi asal duduk tepi sungai Bernam, Pekan ni? banyak pulak probability nya. persoalannya, best ke ponteng sekolah ni?

p/s : aku pernah je ponteng kelas. 2, 3 kali je ponteng ok. tu pun dah rasa macam tak senang duduk je. [bla lah kau, bajet budak baik] err..hahahaha ~

26 comments:

amny.. said...

aku sokmo jupe ko kt toilet!!!!

ponteng laa tuhh!!!!!!!!!!!!!!

Wafiy Suzly said...

dia kehilangan tempat tinggal laa

cik hemo hemo said...

sameee

penah ponteng jugak

lepas tu cik hemo mintak maaf ngan cegu balik, tak senang hati..

ekekeke~

miss shark said...

dear amny : pandai la kau. aku pergi toilet ada tujuan. bkn macam kau :p

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : ohh, rugi aku tak offer rumah aku je kat dia.

miss shark said...

dear cik hemo hemo : tau tak pe. memang rasa bersalah pulak kan (nak2 lagi bila cikgu report parents) hahaha~

~::KUYA HARIS::~ said...

hah..ntah2 budak tuh tunggu bapak dia dtg jempot kot.hehe ^^

sy pon penah ponteng skolah.haha ^^ gara tak siap keja sekolah.XD nakal beb dulu2 time skolah.XD

RemyRamdan said...

sahrk...mase org solt jumaat ane adew orang skola(for muslim arr..)

ko kan cakap mase tu nga tunggu ayh ko solat jumaat...

tu arr..len kali tanye wat ape kat situ...

p/s: btolkan aku jika aku salah..

Qaseh dalia adelia said...

qaseh pun pernah ponteng ..hihi tu pun sbb sakit perut ngeee

umishahirah_ said...

adek kau. kesian dia. hilang tempat bergantung. tak pun. merindukan kasih SEORANG KAKAK. sian wehh. :(

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : hehehee. betul juga tu.

its ok ponteng sekolah sbb homework tak siap. kita pun kena ada rehat yang berlebihan as a student (oh, pendapat tak leh bla)

miss shark said...

dear RemyRamdan : heyy..nama aku shark, bkn sahrk.wakakaka.. betul jugak kau kata tuh. ye la, aku ni manusia yg suka berfikir sejauh 5 km. over.

p/s : kau salah coz tak jumpa aku masa amik result smlm :p

miss shark said...

dear Qaseh dalia adelia : ohh, saya pun sama.. sakit perut lah paling menyeksakan :)

miss shark said...

dear umishahirah_ : weh, nampak macam muka adik aku ke? tu bukan adik aku lorgh.. aku yang merindui mu umi :'(

kay_are said...

ponteng sekolah best r.. pernah sekali time kat skola asrama pas habis pmr.. ade aktiviti ape kejadah ntah.. last2 ngan bijak nye aku menyusup kuar dan pulang 2 minggu lebih awal.. ahakz!

miss shark said...

dear kay_are : ohh.. kr pernah ponteng la ni yee.. samalah, ponteng jugak buat aktiviti lepas pmr tuh. bosan sangat. hohoho (gelak bangga pulak)

RemyRamdan said...

hAhha...betol annn...
so, kene tukar arr tajok en3 ni...bukan lagi ponteng skola...

PONTENG SOLAT JUMAAT....wakakakakak

miss shark said...

dear RemyRamdan : kau ni kan.. kalau aku tukar ti tak ori dah la entri aku nih :( sob..sob..

aku tau kau pernah ponteng dlu :)

RemyRamdan said...

dear shak ; n3 ni ade ke versi cetak rompak???

miss shark said...

dear RemyRamdan : apasal la aku kenal kau! hahaha.. ada je kott..

FurBall said...

ish3..tipu lew bukan kaki ponteng..amni dah bgtau dah satu dunia ko gler ponteng..ahaks..

anyway..memandangkan ko pon ada kat dewan tgok amni mbik result..meaning korang nih satu skewl anda ko pon lepasan spm lew kan..so cer bgtau dapat apa result spm..eehehhee

miss shark said...

dear FurBall : kau percaya la sangat si amny tuh. aku ni budak baik sbnarnya.


ala, terkantoi pulak kat situ. hahaha. apa daa kau, tanya kat sini. public sgt la wehh. result aku bukannya cemerlang macam kau. hahaha ~

umishahirah_ said...

shark : dia adalah adik kau. tak baik tak ngaku. sbijik kot adik kau. wawawa...

miss shark said...

dear umishahirah_ : budak ni putih sepuh. adik aku sawo matang je kott. lol.

aLieF si Muncung ManiS said...

amboi..sampai ke medulla oblongata dan patella bone...haha..maybe budak tu tengah memikirkan masa depan dia kot..tak pun budak tu sebenarnya tak wujud..tapi,awk sorang je boleh nampak..seramnye..jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri..hehehe

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : hehehe.. itu dinamakan hiperbola. cewahh. ye jugak kan, dia tengah pikir masa depan dia kot. alief jangan cakap macam tu. tak tdow mlm jawabnya hari ni. xoxo~