~ result SPM

Assalamualaikum,

result SPM? first of all, aku tak nak mention result aku kat sini. memang tak kan ar (ada ke orang nak tau?). aku tak sedih pun dengan result aku tu. dah setakat tu je kemampuan aku. nak buat macam mana kan? (ayat orang tabah ni!)

ok, sebenarnya aku agak frust. bukan frust dengan result aku, tapi aku frust baca status kengkawan aku kat fesbuk. ye, aku tau. kita senasib. tapi korang pernah tak terpikir ada je orang kat luar tu lagi teruk result dia. tak ada A, B, C pun tak ada tau. ye, orang tu adalah sepupu aku sendiri. tapi aku tengok dia cool je. tak ada pun nak update status 'kecewa' dia kat fesbuk beratus ribu kali. yang jadi mangsa dia aku lah, kena isi borang UPU dia. sebab dia malas nak pikir. pemalas. nasib kau laki, kalau perempuan memang dah kena cubit dengan aku.

"Bill Gates xde SPM pn...kaye gak die...hahaha!!!! "

oh, ni status kawan aku. status dia ni buat aku terpikir, kalau berjaya sekarang boleh ke kita berjaya akan datang? boleh ke kita jadi kaya  jawapannya ada pada diri korang. kalau cemerlang sekarang, cemerlang akan datang (ni visi sekolah aku) tak apa lah. memang aku salut kau. tapi buatnya kau kancas di tengah jalan macam mana?

lagi satu, bab orang tanya result. beria nak update status berbaur maki hamun, tak nak bagi tau kononnya. rilex ah weh. aku satu kampung tanya aku tak ada pun aku nak maki dorang. think positive, think out of the box. dorang tu concern pasal kau. sebab tu dia tanya. kalau tak nak jawab pun, kau senyap je. 180593 saat yang akan datang dia tak kan tanya dah. rilex ok, rilex.

aku pun tak sure mana aku nak pergi lepas ni. future. kita hanya mampu merancang. tadi aku pun ada terpikir, buatnya aku jadi cleaner kat university tempat korang belajar macam mana? tu kira masuk university gak kan? choyy. lepas ni aku tak pikir dah macam tu.

"Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving."
— Albert Einstein

yes. yang penting kau teruskan usaha. kan, kan uncle Albert kan? oh, yang ni nasihat untuk diri aku sendiri dan juga kengkawan yang senasib denganku. tak apalah, mungkin ni bukan rezeki kita.


gambar ni tak ada kaitan pun. maaf.

p/s : ehh, panjang lak aku menaip. ok lah, kul 10 malam jap lagi aku nak keluar. nak jumpa 'dia' jap. rindu pulak rasa. wei, 'dia' tu perempuan ok. [who cares, shark?] cittt..

28 comments:

~::KUYA HARIS::~ said...

macam mana dgn result??heeh ^^ pas ni masuk alam u plak.hehe XD

amny.. said...

berjaya sekarang boleh ke kita berjaya akan datang...

weh..macam iras lagu skolah..

'cemerlang sekarang cemerlang akan datang'...

tabah weh3!!!aku sentiase ngn ko...

pasni ko kne tukar link blog ko..

xsabornakmasukU.blogspot.com..=P

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : ohh, result saya biasa2 je. yeah, alam u yang sangat mencabar.

miss shark said...

dear amny : memang lah. aku petik lirik lagu sekolah tu weh. kena creadit kan gak ke? lol.

derr.. kau tu ddk jaoh, mcm mana slalu nak ngan aku nye.
hmmm,,..XsabornakmasukU.blogspoil.com leh tak??

RemyRamdan said...

shak dapat ___A jew...kan shark...

ha ka nak kuar jumpe dye an...dye tu memang arr pompuan coz ko plak laki...
wawawawa.....

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

kui3.....aku setuju neg amni ! tuka link blog....

shark..lepak chill laa...kita kan gengster ! hahaha

Wafiy Suzly said...

wehh asal best entri ko arini!!!!!!!!!!!!!!!!!

miss shark said...

dear RemyRamdan : ohh.. kau nak suruh aku fill in the blank ke?

yeah, memang tadi aku ada jumpa 'dia'. ya ampun, macam mana kau tau aku laki yg kacak lagi bergaya nih. kantoi.

miss shark said...

dear Nurul Syuhada Bt Hasri : banyak lah kau. aku nak jadi pelajar sekolah buat selamanya.

ha'ah la. lupa pulak. aku lah taiko di sekolah kita!

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : wehh, maksudnya entri aku selama ni tak besh la ek. FAIL :p

Qaseh dalia adelia said...

yup jgn sedey tak berjaya hr ni tak semestinya esok tak berjaya ..masih byk cabang2 yg boleh utnuk berjaya ... :)

Wafiy Suzly said...

miss shark, bukan la, maksud aku yang kali ni paling best n memberi kesan dalam hati,hehe

faiz said...

spm bukan segala-galanya...kdg2 org yg ade degree pon xberjaya seperti diharapkan..

miss shark said...

dear Qaseh dalia adelia : betul tu. masih banyak peluang kat luar sana :)

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : hehehe..pandai2 je kau ek. aku rasa biasa2 je.

miss shark said...

dear faiz : yeah.. tak ada spm pun boleh berjaya (saje je kott) cewahhh..

kay_are said...

betul2.. think positive, bile dapat tempat kat mane2 nanti, series lecturer cakap camni.. "result spm awak sume tu nothing je" x caye tengok r nanti.. yang penting usaha lagi ok? ^^

miss shark said...

dear kay_are : ohh, ye ke? hehehehe. takut la pulak nak masuk u. mesti lagi mencabar kan,..

kNOcK..KnOcK.. said...

shark....
chilleexx aje..
cewah...
aq ckp cm reslt aq malatOps...
huhuhu....
jln sntiasa ade,,x ckup highway.flyover,,,kn kn kn

amny.. said...

cepatla update!!

FurBall said...

macam tuh lah yang kita mau...result sekarang bukan penentu..ada lagi satu tahap tuk dtempuhi..baru masuk u..

kalu tade result spm pon boley berjaya..nak aku tunjuk kawan2 aku yang kaya2??meh aku tunjuk...

http://finance.yahoo.com/career-work/article/112341/how-to-make-1-million-before-you-graduate

miss shark said...

dear kNOcK..KnOcK.. : ni ina kan.. hohoho.. tau tak pe. alamak, guna highway? kena guna duit pulaks..hehehe~

miss shark said...

dear amny : rilex.. esok aku update ye. hari ni tak leh agi.

miss shark said...

dear FurBall : terimas wehh.. hehehe. takut pulak ase nak masuk u.

wahhh..siap bagi link lagi tuh.. ok, aku terjah sat lagi :)

cik hemo hemo said...

tahniah miss shark!

pape pon, perjalanan masih jauh. cik hemo pon masih kabur..

okeh, bukan rabun XD

siapakah gerangan si "dia" ituuuu.

miss shark said...

dear cik hemo hemo : alahai... sepatutnya, tahniah kat awak. hehehee.. betul tu, byki benda yg kita kena belajar.

pssttt, saya rabun. pakai spec lagi tuh.

si 'dia' yang bernama perempuan. hohoho ~

Teenager Housemaid said...

yang penting terus berusaha dan cari your own uniqueness...

miss shark said...

dear Teenager Housemaid : ya, usaha itu sangat penting :)