~ alam maya yang menakutkan.

Assalamualaikum,


creadit to GOOGLE

semalam aku mimpi naik ni. Nissan Fairlady. jarang aku mimpi sebegini rupa.

dunia tanpa sempadan. selalu jugak dengar benda ni kan? tapi jangan lupa, dunia ada batasan.

freaky virtual side. bila di sebut 'alam maya', mesti bukan benda yang reality. tak wujud dalam dunia yang nyata. bila kau terdedah dengan alam maya ni, jangan tipu lah kau tak pernah tengok benda yang kau sendiri tak terfikir nak tengok. only one click, and you got it.

honey, jaga lah jiwa kau tu. jangan pupuk sikap menyerah kau. maksud aku, sikap menyerah jiwa kepada alam maya. kau gila taksub dengan alam yang satu ni. get a social life here, right? ohh, seronok ke? ok, kalau kau fikir begitu, you deserve it.

hai, human. you all very lucky lah (ayat macam aku bukan manusia). insane.

p/s : dah, aku nak berambus cek carta lagu kat B***B***D. nak ikut?

31 comments:

cik hemo hemo said...

hohoh , bes mimpi naek kete ituu .


btw , join ape tu ??

kay_are said...

billboard.. semudah abc.. =P waa... naik fairlady x ajak.. camni r cik shark.. sampai ati T_T

kNOcK..KnOcK.. said...

saya mimpi neak limo je...
hahahaha

miss shark said...

dear cik hemo hemo : bawak drift pun ok jugak ;D tidak join apa2.

miss shark said...

dear kay_are : mamat bertopeng dah kantoi kan -,=' aku baru nak buat org tertanya-tanya. ajak dlm mimpi lah.

miss shark said...

dear kNOcK..KnOcK.. : saya kelmarin mimpi naik EX5 dengan awak ^^ kehkehkeh.. terbang, ina ~

adan said...

haahah.. fairlady tuuu... semalam sy mimpi apa er? owh.. semalam sebelum tidur basuh kaki.. hehehe

miss shark said...

dear adan : adehh.. malam tadi memang lupa betul nak cuci kaki. ni lah effect dia.

amny said...

apsal ko xmimpi aku jeee!!!!!!!!!!!!

~::KUYA HARIS::~ said...

cool gila mimpi naik keta tuh.hehe :')

bila dah taksub makin laa leka,kan kan.:')

Wafiy Suzly said...

aku mimpi naik beskal fixie jeeee

Nur Liyana said...

camna leh mimipi naik kerta tue pulak..nie dh ada lesen ke tak nie??
hhahaha

nk jugak mimpi cmtue..yana asyik tidur mati je.hahaha

Red said...

uww... nisan....

Mira iiya said...

aku slalu lpa apa yg aku mimpi..,tp kalu dh mmpi kete gini..,aku ingat kot..,huhuhu

miss shark said...

dear amny : kau tak ada chemistry dengan aku ;D

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : cool, tapi kadang2 hot. ya, bila lalai kita makin jauh dari-Nya.

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : fixie pun ok apa ;D

miss shark said...

dear Nur Liyana : teringin sangat nak naik kereta tuh. sebab tu bawak ke mimpi ;)

miss shark said...

dear Red : yeahhh, nissan.

miss shark said...

dear Mira iiya : kalau aku mimpi kau, terus aku lupa pasal mimpi tuh :D

kNOcK..KnOcK.. said...

biar betik shark????
ex5 terbng???
hahahahah...

miss shark said...

dear kNOcK..KnOcK.. : ayoyoyoo.. mimpi je lah ina. bukan betik pun ;)

FurBall said...

aku low profile..mcm entry baru wafiy..aku MZ yang makan bersila..mimpi jalan kaki jew g kerja..oh..lupa..rumah aku atas pejabat aku nnt..ahaks..

miss shark said...

dear FurBall : aku mimpi je mewah2 ni. padahal semua tu aku tak pernah rasa pon :p cehh, office dekat konon.

kNOcK..KnOcK.. said...

hehehehehhee
ok la 2...

kNOcK..KnOcK.. said...

hehehehehhee
ok la 2...

miss shark said...

dear kNOcK..KnOcK.. : yes. that's rite ;)

r-5 said...

alam maya membawa kita selangkah kepada reality. cara pembawaan diri yang menentukan sma ada maya itu boleh direalisasikan atu tidak. :)

miss shark said...

dear r-5 : hmm.. betul juga. tapi kalau sesat dalam alam maya ni, cepat2 lah mengucap ;)

r-5 said...

sesat? hurmm, tu la sapa suruh men nyorok-nyorok jauh2~ kan dah sesat! *hahaha tetibe plak. =.='

miss shark said...

dear r-5 : mana ada menyorok. mencari adalah :)