~ h.i.t.a.m.

Assalamualaikum,

hei, bagi perempuan, kau WAJIB jawab salam aku. yang bukan mahram tu, tak wajib ok. ustaz aku cakap lah.

hitam. ada pulak yang tanya aku ; apasal blog aku hitam? soalan ni dah lama, berkurun orang tanya. baru ni aku nak jawab. ok, kat entri ni bagi tau kau ye.


Dalam bidang fizik, jasad hitam ialah penyerap cahaya yang sempurna, tetapi melalui peraturan yang berasal daripada Albert Einstein, jasad hitam juga merupakan pemancar yang terbaik, sewaktu dipanaskan. Oleh itu, pendinginan menyinar yang terbaik di bawah cahaya matahari ialah penggunaan cat hitam, tetapi adalah penting bahawa bahagian inframerah bagi cat itu harus hitam juga.
sumber :  wikipedia

yeayy..uncle Albert lagi. creadit to GOOGLE.

saja ambil part tu sebab ada nama uncle Albert (siap aku change font nama dia). ok, sebab apa? sebabnya aku rasa hitam tu unik. hitam tu bukannya salah satu warna (bak kata lecture ABANG aku). hitam tu satu benda yang gelap; datangnya dari suasana malam yang gelap. get it? aku tegaskan lagi sekali, hitam tu bukan warna ok. tapi orang kita tetap kata 'warna hitam'. ikut suka korang lah.

gambar profile untuk blog aku ni. abstract.
err.. ok, sebenarnya aku tak jumpa lagi template yang sesuai untuk blog aku ni. what-so-ever. kisah apa aku.

p/s : setiap malam aku mimpi uncle Albert. ahh sudah la aku ni. karut.

27 comments:

amny said...

hohohhooho..

yap2 ari aku datang sini bawak sportlight..^^

cik hemo hemo said...

hitam nampak kemas. kemas bergaye, bermakna tiada . ..

eh, eh. ter-eklan. hehe

hitam nampak cool la, macam puannye.

miss shark said...

dear amny : patut blog aku nampak shining semacam. silau wehh :p

miss shark said...

dear cik hemo hemo : selalu buat iklan. tak lama jadi model la dia ni. hehehee.. ehh, saya tak cool pun. hot pun tidak.

~::KUYA HARIS::~ said...

hitam itu menawan.haha XD i like hitam too :) cantik,semat seyh.hehe :)

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : yess, black is beuty. sangat cantik :)

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

hitam is sooo last year laa..xup to date langsung ~

miss shark said...

dear Nurul Syuhada Bt Hasri : yess.. sebab hitam tu old timer. dah wujud beratus ribu juta tahun yg lepas. up to date?? tak perlu dan tak penting.

RemyRamdan said...

kalo hitam bukan sejenis kaler...camne ek kalo kite nk bgtau salegirl kat tenten yg kite ngah cari seluar@baju yg bercat itam>???


p/s:bercat...bukn berwarna...
yelahkan...orang tu cakp itam bukan warne....
hahahhah

faham tak ni...

kay_are said...

tapi jerung warne biru.. dah terjawab salam tadi.. macam mane tu? hee.. x habis2 albert.. mesti minat fizik kan? mimpi?? petande tu.. jap lagi sampai r einstein kat umah =P

miss shark said...

dear RemyRamdan : ala, kau akan sebut 'kaler hitam' bukan 'warna hitam' ye dak?

p/s : apa aku pulak yang cakap? lecture abg aku lah. abg aku ambik corse seni seramik :p

aku faham.

miss shark said...

dear kay_are : kr, ohh kr. tak apa la, dah jawab salam tu. hehehee. mesti lah minat fizik. hohoho.. seronok betul kalau jumpa dia betul2 ^^

[cucu Hj Hassan] said...

hitam itu menawan :p

Shamsuddin Amin said...

hitam itu misteri...^^

Haniff said...

huhu.. klu mcm tu, meh sye suruh ummi sye yg baca kan hahaha

aLieF si Muncung ManiS said...

miss shark,,kan alief dah ckp sebelum ni..alber enstein tu adalah saya..ehehehe...patut la malam tadi alief bersin je memanjang..awk rindukan saya rupa2nya sampai terbawa dalam mimpi lagi tu.haha..

Mira iiya said...

sakit arr mata aku...
bila nk tukar jasad hitam nih??

miss shark said...

dear [cucu Hj Hassan] : yeahh, hitam yg menawan hati :)

miss shark said...

dear Shamsuddin Amin : jgn biarkan diri anda di selubungi misteri O.o hehe

miss shark said...

dear Haniff : ohh, bagus jugak tu. bawak ummi awk baca ^^

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : ye, saya tau. alief masa depan macam tu. hohoho.. saya nak sangat jumpa alief masa depan tu ^^

miss shark said...

dear Mira iiya : kesian mata kau tu. nanti la aku tukar ye. sabar.

aLieF si Muncung ManiS said...

really??!! meh la dtg sini..kelantan..nnti alief belanja awk makan..tapi awk bayar..huhuhuhu.

aLieF si Muncung ManiS said...

really??!! meh la dtg sini..kelantan..nnti alief belanja awk makan..tapi awk bayar..huhuhuhu.

adan said...

blog sy hitam gak.. cuba terjah jap.. lalala~~~

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : yeayy.. esok nak beli ticket nak gi kelantan la. ala, tu bukan belanja namanya alief ==' hehehe

miss shark said...

dear adan : okeh, sedia utk menerjah blog anda..lalala ~