~ internet celebrity.

Assalamualaikum,

hai blogger sekalian. have a nice day today.

wahh, internet celebrity itu apa? bagi aku internet celebrity ni macam artis la. artis la sangat kan? mencapub je lebih. nak-nak lagi bila dia famous gila gaban kat youtube mytube. berjuta viewers dia. ohh, 'seronoknya!'

siapa kenal Magibon? kalau kau memang kaki youtube maybe kau kenal. kalau kau tak kenal jugak, entah la. aku tak suka layan youtube sebab line aku ni lembab gila. ok, jom cerita pasal minah yang bernama gibon Magibon nih.

abang aku cakap, dia ni upload video dia secara tak sengaja dalam youtube ni. right, secara tak sengaja dia boleh jadi famous. memang berlambak gila ahh video dia ni dalam youtube. kau cuba lah search 'Magibon' (siap bagi keyword ni). hacked!

tahun lepas aku dengan adik aku beria tengok video dia (abang aku la rajin sangat download video dia). siap kutuk-kutuk lagi. perangai jahiliah sungguh kami ni. jangan tiru ok. tak baik. hei, itu cerita aku tahun lepas. tapi satu ayat yang adik aku cakap, sampai sekarang aku ingat ; "dia tak nak buka mulut sebab dia punya gigi macam sh*t wei. hahaha. h*ll." but now, i've notice that she become a porn star. 18sx ye? tak nak tengok dah la.

sebenarnya banyak lagi artis yang 'born' from youtube ni. dalam Malaysia jangan cakap la kan. here, aku nak tanya korang, seronok ke jadi famous macam tu? penting sangat ke popularity ni?

please tell 'em.
aku juga ada simpan cita-cita nak jadi macam Magibon dulu. then abang aku cakap ; "kau nak buat video macam tu gak? orang tengok nanti mesti laju-laju tumbuk lappy dorang. menyesal tengok kau. annoying. " ok, fine. dalam hati aku cakap, 'terima kasih abang'. sekarang aku tak ingin dah la wei. tu dulu, mengikut darah muda aku. semua nak try kan?

NOKTAH.

p/s : sorry, aku malas nak letak video or picture Magibon sebab dia, emm..ummm..hmmm. find it yourself. [internet celebrity is the past issue la shark] so what?

22 comments:

~::KUYA HARIS::~ said...

tak dapat jadik real celebrity..dapat jadik internet selebrity pon oke.haha XD

cik hemo hemo said...

nengok anwar hadi pon cam bes sebab die keluarkan isu yang memang patut dibincangkan. kekadang betol jugak, ade yg jadi dak Youtube, tapi video hentah pape, tader point. ..

err, cume bagi pendapat jup. hehe

Wafiy Suzly said...

kalau blogger selebriti?

Mimosa Pudica said...

wafiy: ko teringin ke?

amny said...

huhhuhauhauauuahauahuaua....

duniawi macam2 ade...!

umishahirah_ said...

shark: mujur kau tak terjebak. kalau tak. jangan panggil aku kawan lagi... mwahahahaaa~

Wafiy Suzly said...

bukan teringin nak jadi, tp teringin nak kutuk, haha

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : wahh.. takut nak tengok dunia glamor ni :p

miss shark said...

dear cik hemo hemo : adehh.. anwarhadi tu english dia maju. hihihi.. bebudak lain yang nak jadi famous memang err...hahaha

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : kau jadi lah.

miss shark said...

dear Mimosa Pudica : err.. hahaha

miss shark said...

dear amny : aku menanti ukhrawi :)

miss shark said...

dear umishahirah_ : kan aku dah kata tak nak. hihihi.. takut betul aku jadi femes kan T_T

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : aku orang pertama kutuk kau nanti. hihihi..

Mira iiya said...

blogger celebrity ada tak?

aLieF si Muncung ManiS said...

okay..lepas ni gak alief nak search magibon kat you tube...huhu..

miss shark said...

dear Mira iiya : ada. kau la :p

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : pastikan anda cukup umur untuk menontonnya. saja je :)

kay_are said...

magibon??? ape ke pelik sangat name nye tu.. em.. femes?? ntah r.. x femes so xtau cane rase jadi femes.. hee

FurBall said...

cool apa feymes..tapi tak semesti nya dalam dunia seni..dalam macam2 bidang pon boleh..penyelidikan, dalam bidang penyiasatan..bidang novel ke..jejeje..kan3??

miss shark said...

dear kay_are : hehehee.. guna kan kuasa google search anda sekarang. mesti jumpa punya. tak payah la jadi femes. hihihihii

miss shark said...

dear FurBall : eleh.. kau boleh la femes dalam bidang penyelidikan, penyiasatan. aku tak boleh. hohoho ~