~ penyakit dia.

Assalamualaikum,

aku malas update blog. aku mengaku. tapi korang jangan malas baca blog aku (ok, itu satu paksaan). bacalah.

petang tadi aku baru je habis baca komik 'syurga serigala', karya kikuchi kamaro (padahal aku dah baca 15 kali). best komik ni. dalam komik ni ada 3 cerita. aku tertarik pada cerita yang tajuk dia 'badan magnetik'. ada persamaan dengan kisah kawan aku.

original cover maa. by GOOGLE.
dalam komik : minami riko, dia ada penyakit androphobia (fobia terhadap lelaki). memang minami ni tak boleh sentuh dengan lelaki langsung. dalam sekolah tu pulak ada seorang lelaki yang agak famous, saraoka taichi. bebudak sekolah menganggap saraoka ni playboy yang selalu berfoya-foya dan bertukar pasangan. tapi hakikatnya, saraoka menghidapi penyakit gynophobia (fobia terhadap perempuan). pertemuan antara diorang berdua ni menyebabkan minami terfikir akan satu cara untuk menyembuhkan penyakit diorang ni. alahh, ending teruslah (malas nak cerita part jiwang). diorang couple.

dalam kisah kawan aku : xx ni ada penyakit ala-ala androphobia tu. kira dia ni tak boleh rapat dengan lelaki lah. asal rapat je, berpeluh dan menggeletar umpama nampak hantu. teruk gila aku tengok dia ni. dalam sekolah aku pulak ada xy. market jugak lah xy ni. tapi sayang, dia jenis tak layan perempuan. terus kena label sombong oleh segelintir masyarakat di sekeliling. rupa-rupanya xy ni ada jugak penyakit ala-ala gynophobia tu. bila xx tau yang xy tu species dia, dia pun plan lah nak rapat-rapat dengannya. ok, terus ending ye. sampai sekarang, diorang still couple (aku benci part jiwang dia).

nampak? kan ada persamaan kat situ? kiranya, tak semua cerita dalam komik tu karut, tak ada dalam kehidupan manusia. siapa berani cakap baca komik tu just waste your time? bagitahu aku cepat.

aku buat sendiri ni.
couple? itu betul, just waste your time.

p/s : adik aku pulak menyamakan shoujo manga tu dengan hentai (komik lucah). woii, mana samalah woi.

34 comments:

Wafiy Suzly said...

haha, shoujo manga, aku tak phm ape yg sweet sgt kalau pasal manga tu, sikit2 pasal cinta tiga segi, pasal suka lebih dri sorang, apaaara

Wafiy Suzly said...

tp aku baru bce adik aku pnye tadi, haha

Wafiy Suzly said...

ops lupe, bloglist ko tu ubah yek, no more black and white, hehe

aLieF si Muncung ManiS said...

awak!!! bagi alief baca komik tu..meh sini..macam best je..btw,i miss u my friend...huhu..

Ched said...

eeee..baca hentai..
teruk btul... keke

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : bagus kau nih. haihh.. aku layan je semua komik yang cam best. adik kau mesti ulat buku (komik la). dah. aku dah tukar bloglist akuh =='

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : ok, no hal. esok mesti sampai depan rumah alief komik ni. ohh, i miss you too, my friend. hee~

miss shark said...

dear Ched : aku tak baca yang tu ok. gelap hati. tak masuk ilmu.

Ched said...

haha..ok2..jgn baca..kalo nk bca jgk, nnt aku tlg lukis utk kau.. keke

~::KUYA HARIS::~ said...

haha XD lawak..lawak!! XD ada jugak eah yang ada phobia cam gitu.tp sweet bleh kapel pulak.

pssttt..miss shark suka baca komik eah??kite pon suka!!hehe :')

cik hemo hemo said...

whoa , ade geng ni suke bace komik , cumee .. ade satu kelemahan saye . tak hengat tajuk buku .. T.T


macam penah bace komik tu , tapi x sure .. hehe .


nak bace lah komik tuuu !! erm, tuka la name bliglist saye , welaughandcry tu .. T.T

Mira iiya said...

aku da bc komik ni..,best!!
siap tiru lukis lg krtun dlm komik ni..,huhuhu

adan said...

tak suka baca komik.. tak minat.. tp,dulu zaman ribena layan komik doremon dan dragon ball.. sekarang tade masa..

psstt adek layan hentai?

miss shark said...

dear Ched : nampak sangat kau suka benda2 macam tu. choyy..

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : kuasa jodoh, mungkin? hehehehee.. tapi pelik jugak lah.

saya suka semua manga. wahhh.. samalah kita ;D

miss shark said...

dear cik hemo hemo : saya pun bukan ingat sangat tajuk2 komik yang saya dah baca :p

komik ni memang best lah.

ok, saya tukar. hehehee

miss shark said...

dear Mira iiya : blah ahh.. kau bukan reti lukis pun :p

miss shark said...

dear adan : semakin besar, semakin tak suka benda2 yang nampak tak matured. tapi saya suka. kehkehkeh

psstt, adik beradik saya otak suci ;p

amny said...

bak mai pinjam...aku nak lukiss..hahahah

hazwani yusof said...

peminat komik rupanya incik shark ni :)

kNOcK..KnOcK.. said...

saya suka..
saya suka..
PERINGATN!!
bce dalm intonasi suara mei mei..
(upin&ipin)huhuhuhu

miss shark said...

dear amny : kau lukis orang lidi je lah. ngeh3 :D

miss shark said...

dear hazwani yusof : ya. saya sangat minat komik. lebih tepat lagi, manga.

miss shark said...

dear kNOcK..KnOcK.. : saya juga suka. ayam gorenggg (intonasi ipin ke upin ntah, keliru dah ni)

FurBall said...

aku suka baca komil hentai..eyh..salah..komik2 mcm nih..pasal hidup..ayat2 pon best gak..boleh guna tuk ayat awek..n awek tatau sbb tak baca komik..ahaks..

komik nih kebanyakkan nye dihasil kn melalui imaginasi yang dtg nya dari dunia sebenar lew..jejeje

miss shark said...

dear FurBall : ayarkk.. kau biar betik. aku ingatkan shoujo manga ni bebudak perempuan je yang minat baca. kehkehkeh.

ya, aku pun rasa begitu. jejejeje <-- nak tiru kau gelak.

cikmudatoxin said...

hahha . HENTAI ? ape la ..

miss shark said...

dear cikmudatoxin : saya tak pernah baca pun hentai ;D

kay_are said...

baik bace rave lagi best.. x ske shoujo manga sebab lukisan die agak x bape minat nak tengok.. huu... sekeh je adik tu, leh lak same kan ngan hentai.. advance =P

miss shark said...

dear kay_are : shoujo manga untuk perempuan lah. jarang aku jumpa mamat minat shoujo nih ==' aku mana sekeh adik aku. paling koman pun aku cubit je.

r-5 said...

hahaha, nice edited pic~ saya ni pon jenis gynophobia. *gelak guling-guling. at the same time saya ni philophobia~ * sila search meaningnya. :D

miss shark said...

dear r-5 : bila bakal doktor datang bertandang... banyaklah istilah2 yang pelik keluar -_-

r-5 said...

hahaha, takadalah bakaldoctor sangat! huhu. doa2kan lah yep. :)

miss shark said...

dear r-5 : ye, saya doakan awak.