~ perihal kawan.

Assalamualaikum,

ok, ketepikan dahulu kes blogspot akan di tutup, akaun akan di delete and so on. kau tak rasa benda ni sama je ke dengan kes facebook nak di tutup pada bulan Mac dulu? tapi tak tutup-tutup jugak. cuba imagine blogspot akan di tutup betul-betul. aku dah bersedia. i'm totally ready 100%.

sudah. aku nak share perihal kawan dengan korang. sila baca dengan mood serious. ini kisah benar.

masa hingusan. dulu aku ada sorang kawan ni. kami satu kelas, satu sekolah, satu taman perumahan. kira rapat gila lah kan. satu hari tu, ada sorang budak baru masuk kelas aku. cantik, kaya, cerdik. ramai orang nak kawan dengan dia, termasuk kawan aku tu.

satu hari, aku tengok kawan aku tu dah rapat dengan budak baru tu. aku dah di tinggalkan. ok, never mind. i don't care, as long as you happy with her. tapi benda yang meninggalkan kesan yang mendalam pada diri aku ialah ;

  • bila dia koyak buku aku. sebabnya aku tak bagi dia meniru kerja rumah aku.
  • bila dia ludah depan aku. sebabnya aku menang dalam pertandingan mewarna.
  • bila dia curi duit saku aku. sebabnya aku tak belanja dia makan.
  • bila dia tengking aku. sebabnya aku berborak dengan budak baru tu.

action yang sangat bodoh je aku rasa. hei, aku tak salahkan dia ok. never. sebaliknya aku berterima kasih pada dia. dia dah tunjukkan pada aku yang dunia ni adalah sementara. sekejap je Tuhan boleh tarik kebahagiaan dari kita. dunia ni jugak palsu semata-mata. tiada benda yang kekal dalam dunia ni. sampai sekarang aku ingat dan aku akan terus ingat sampai aku mati. terima kasih.

pervert gila warna ni.

"It takes a great deal of bravery to stand up to our enemies, but just as much to stand up to our friends.J. K. Rowling

dan semalam, dia datang balik dalam hidup aku. dia add facebook aku. with my pleasure, i'm accept her. in fact, aku perkenalkan dia dengan diri aku pada sebelah lain. yes, i've change.

p/s : entah apa yang aku fikirkan sekarang. chitt.

34 comments:

~::KUYA HARIS::~ said...

kdg2 kawan ni boleh bikin kepala penin wooo TT______________TT**

FurBall said...

baik betul cik shark kita..ini lah sifat yang kita nak..jgn berdenda..believe in second chance..n aku suka kata2 Dumbledore tuh kepada Longbottom!!~_~

cik hemo hemo said...

kawan kat lam dunie ni macam2 jenis . takpe , klu sekarang die tegur awak, amek yg positive jek . selagi die tak sakitkan hati awak sekarang , just be cool . heheh .



sonok kawan ngan awak ! siryes x tipu , :PP

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : tu la. macam2 ragam dorang :) hihihii

miss shark said...

dear FurBall : aku ni baikkah? kahkahkah. tu la, aku pun tak suka dendam2 ni. hishh, ta abez2 dengan HP. aku juga suka :)

miss shark said...

dear cik hemo hemo : ye. betul tu. semua kena fikir positif sekarang ni. yeahh, cool bebeh. saya juga seronok kawan dengan cik hemo hemo ^^ terimas.

Wafiy Suzly said...

siot gile kawan kau tu, meh sini aku nak ludah die lak..

Ched said...

tu kisah budak2..
nama pon tgh berhingus plus uh uh dalam sluar lg..hikhik

amny said...

hohohoo..siapakah beliau...ko kan suka kenalkan akuuu ngn mmbe2 koo...

ce knalkan...ehehehe

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : mana lagi aku nak cari kawan yang macam kau ni kan.. hohoho

miss shark said...

dear Ched : kau ni pun, zaman kegemilangan aku tuhh.. aku berhingus je. tak lebih dari tu :D

miss shark said...

dear amny : aku nak kenalkan, takut kau tak kenal jugak. sebab dia bukan orang pekan..muahaha ~

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

bila nak add aku ? =='

RemyRamdan said...

ye ke...alahai ciannye ko.....
xgune pye kawan....
kau sakitkn ati gf ak ni....

ok...ak plak kawan ka yg cmne???
jujur plisss!!!

Qaseh dalia adelia said...

hehe biasalah ..masa ni kita kenal mana kawan mana lawan

z a z a said...

asalamualaikum miss shark. lme sye x jenguk blog ni. hihihi.

miss shark said...

dear Nurul Syuhada Bt Hasri : aku tak add orang :D

miss shark said...

dear RemyRamdan : woii.. apa gf2 ni? hahahaa.. ok, kau kawan aku yang extraordinary stock punya.

miss shark said...

dear Qaseh dalia adelia : yeah.. betul tu. kena balance kan kawan and lawan tu.

miss shark said...

dear z a z a : ohh..hahaha.. terima kasih.

Nur Liyana said...

hehee.sapa nie..hahaaa

macam2 manusia ada macam2 perangai!!!!

r-5 said...

sangat suka entry nih~! keep it up. ;)

adan said...

alarh... bukannya susah nak cari kawan pun.. satu pergi seribu datang.. klu dia tanak kawan lantak ar.. sori TERemo.. >,<

bagus la jugak klu dia dah dtng balik dan kawan dengan tuan blog ni.. terima je la dia.. tp klu dia ludah lagi.. muntahkan je muka dia er.. hehehe..

miss shark said...

dear Nur Liyana : err.. tak tau lah. begitulah ragam manusia.

miss shark said...

dear r-5 : terima kasih. i will.

miss shark said...

dear adan : alahaii.. sekali berkawan, selamanya tetap kawan. walau pun bergelar musuh sekalipun. tak apa, emo sikit :)

err, nak muntah kat depan dia..hemmm, good idea lah. i'll do that, someday.

aLieF si Muncung ManiS said...

alief kawan awk juga kan???jgn risau,,walaupun kawan alam maya,,alief akan sntiasa be ur friend..huhu.*terharu tak??

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : yes, alief pun kawan saya. hohohoo.. terharu betul bila alief cakap macam tuh T__T

Mira iiya said...

baik ht rupnya kwan aq ni..,
hehehe

miss shark said...

dear Mira iiya : jangan puji melambung. tak elok.

farrafieqa redza ^^ said...

hm, biase lah tuh, macam2 perangai manusia :) nice entry

kay_are said...

camtu ny kawan pun ade? kesabaran cik shark memang tinggi.. if me, dah kne pelangkung dah tu.. confirm!

miss shark said...

dear farrafieqa redza ^^ : betul tu. macam2 manusia sekarang nih. hikhikhik. terima kasih :)

miss shark said...

dear kay_are : dah memang ada lah encik bertopeng oii. kau kejam pelangkung2 kawan -,='