~ semua orang nak yang terbaik.

Assalamualaikum,

lama tak up entri baru. tak payah la aku nak rasa syok sendiri bila aku tanya korang, "korang rindu aku tak ni?" konfem korang jawab "tak". alright.

tak de kena-mengena dengan entri ni. (aku yang lukis)
ok, not much to say. semua orang nak yang terbaik kan? kalau boleh, semua benda nak nampak sempurna. terbaik. jangan sebut 'terbaek'. it's terbaik ok. 'terbaek' brings out the other meaning la. kalau nak tau, tanya aku personally.

yes, aku pun nak semua benda yang aku buat jadi yang terbaik, mengikut apa yang dirancang. tapi kat situ aku tak fikir langsung tentang akibat, kesan yang akan berlaku. sebab bila aku asyik fikir semua benda yang aku buat tu the best, aku tak kan nampak dunia yang sebenar. dunia yang sebenar ; tak ada satu benda pun perfect. moderation is important. itu yang terbaik.

NOKTAH.

p/s : aku baru sedar aku ni soft-spoken. no, no, no. aku ni sebenarnya pemalu. don't blame me at all. sebab ni termasuk dalam sesi suai kenal dengan korang. senyum.

30 comments:

amny said...

aku sentiase merindui ko...

hoohhoho...^^

kay_are said...

of coz i miss you!! ^_^ hee.. amny jeles r tu =P betul2, sume nak yang terbaik so kne usaha untuk itu r.. ^^

miss shark said...

dear amny : hahahaa.. kau ni semacam rindukan aku :p

miss shark said...

dear kay_are : ni lagi sorang. amny jeles nanti.. hehehee.. yes, kerja keras untuk dapat kan yang terbaik :)

FurBall said...

terbaek itu apa??aku tanya personally nih..tp org len still boleh baca..ahahaha..ak rindu kat ko shark..eyh..walau aku tak pernah jumpa ko..jejeje

anyway...benda yang tak sempurna pada tanggapan kita juga kadang2 adalah sempurna pada hakikatnya..~_~

Wafiy Suzly said...

nak tau ape yg terbaek tu? haha

~::KUYA HARIS::~ said...

'terbaek' mean apa sebenarnya miss shark??? :) perasaan ingin tahu membuak2 ni .. XD

KizZ said...

Nak jadi kaya macam bill gate...terbaik ohh!!!

syafiqakarim said...

1. rindu.
2. lukisan tu lawa.
3. kita mampu rancang.tuhan yg
tentukan.
4. kat alam maya kena hipokrit sket.

bhahaha.ceit.i love monroe quotes.
serious belambak da kumpul.
gang bang la kita xD

adan said...

ada ke orang dalam dunia ni nak yang terburuk? semua nak terbaik je kan..kan...

RemyRamdan said...

terbaekk wokk!!!
pe mean terbaek???

ye shark...sume orang nak yg terbaik dan tersempurna...
cube tye sape yg xnk...NO BODY MAN....

seriesly...ak penah dgr dato' fadzilah amsaah cakp manusia yg tidak mahu akan kesempurnaan adalahmanusia yg tidak sempurna akalnya...

pastu die cakp....manusia yg dilahirkan dgn keadaan tidak sempurna pon diorang x mnx tuk dlahirkan sebegitu...
kalo boleh diorg nk jugak sesempurna kite...

konklusinyew...dalam kite mengejar kesempurnaan hidup, kite mestilah memuzikkan mulut kite dengan ucapan kalimah syukur kerana ada lagi manusia masih bahkan tidak mampu untuk sesempurna kite...


p/s>>panjang lago komen ak dari entri ka shark...hahhahhahhaa...

miss shark said...

dear FurBall : wahh, personally nya kau tanya kat sini. kau rindu aku ek? ohh, terharunya :')

yes. kau sangat betul football. ehh, salah. furball :p

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : hehehee.. kat sini jugak kau tanya kan?

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : curiously sangat ye. nanti saya bisik2 kat cik kuya ek ^^

miss shark said...

dear KizZ : sama la. nak sangat jadi macam dia.

miss shark said...

dear syafiqakarim : konklusinya sangat detail mengikut point :) terima kasih.

yeah, monroe's quote yang sangat cool. suka sangat ^^ ada gang nih.

miss shark said...

dear adan : betul tu. semua nak jadi yang terbaik :)

miss shark said...

dear RemyRamdan : oit, chat aku la senang.

heyy dude. penagih dadah tu agak2 dah ambil the best and the perfect choice ke?

btw, your word brings a lot of motivation to me, beb.

p/s : aku tau kau suka buat karangan yang berjela-jela :p

kay_are said...

dear shark <-- nak tiru gak - tu r pasal.. semacam je si amny tu rindu kat ko.. ish ish =P

miss shark said...

dear kay_are : heyy, tak baik mengapi-api kan si amny tuh :p hehehee

amny said...

sibuk je kr......jupe kr kita sekeh2 die...hahaha

miss shark said...

dear amny : laki bini tak baik gaduh kat sini :p (tetibe je nih)

cik hemo hemo said...

heheheee. eh pemalu ? tape la pemalu. pemalu tu kan bagus, ekeke.

nak ngaku jugak. err, kena jujur en? rindu la entri bess miss shark.
heheee

umishahirah_ said...

shark : bila kau nak malu malu bile jumpe aku. tak pernah aku tengok kau malu malu kucing bile dengan aku. huahuahuaaa.

miss shark said...

dear cik hemo hemo : hihihi. betul, bagus sangat.

jangan jujur sangat. jujur sikit je. tak best mana la awk :)

miss shark said...

dear umishahirah : kau ni, aku sentiasa malu2 dengan kau. kau je tak perasan. hihihi

Mira iiya said...

aq da bese kau ckap lembut2 ni ngan aku...
aq tahu kau cam mne..,hehehe

aLieF si Muncung ManiS said...

okay..saya rindu awak..huhuu

miss shark said...

dear Mira iiya : kau semacam perli aku je bhaii.. hihihihi

miss shark said...

dear aLieF si Muncung ManiS : saya sangat teruja mendengarnya. hikhik :p