~ tujuan aku.

Assalamualaikum,

semalam, ada someone buat aku terfikir. ceritanya begini, aku dengan senang hati mempromosikan blog serba serderhana aku ni dekat rakan facebook via im facebook tu lah. tapi, aku tak pernah jarang jaja facebook aku dekat kelab-kelab blogger yang ada dalam facebook tu. aku pun tak tahu kenapa aku malas sangat.

ya, berbalik pada cerita tadi. bila aku promo kat rakan aku tu, reaksinya begini;

"u, i tak fhm blog u ni. u nak sampaikan apa sbenarnya?"

"i..errr.."

susah betul aku nak terangkan pada dia. nak kata blog aku ni species diary, no way. diary aku tak akan bagi siapa-siapa baca. aku tak suka tulis diary. sejujurnya, aku fikir penulis diary ni jenis yang suka mengadu-domba. nak sangat baca diary orang, pergi baca kat blog amny lah. terang-terang dia tulis 'diary'.

mungkin ini yang dikatakan, 'tiada tujuan untuk blogging'. maaf.


p/s :
creadit to GOOGLE
sampai satu masa nanti.

30 comments:

Mira iiya said...

ye ke xdek diary??
yg buku kecik 2 apa??
ok..,tu buku kau nk conteng2 kan..,
ak pon xske blog yg over diary..,
huhu

amny said...

ambooiii.....!!!!

xpasal2 nama aku ko letak.....blog aku bukan diary okeh!

kNOcK..KnOcK.. said...

diari...???
u i x rasa cm tu un...
hahahhaha

miss shark said...

dear Mira iiya : ouhh, kau maksud kan buku 555 aku tu ya? itu buku hutang la. LOL.

miss shark said...

dear amny : contoh terdekat je. blog kau bukan diary sangat pun :p

miss shark said...

dear kNOcK..KnOcK.. : haiyya, bukan u yang cakap maa. ini olang lain yang cakap lorgh.

~::KUYA HARIS::~ said...

rasanya oke aje kot blog shark.paham aje.org tu aje kot yang paham.haha XD btw..teruskan berblog,oke :')

Wafiy Suzly said...

mari mendiarikan diri, pehhh

Mimosa Pudica said...

le....bakpenye..

miss shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : ouhh.. terharu sungguh. terima kasih cik kuya kerana memberi semangat ^^

miss shark said...

dear Wafiy Suzly : jom lah wehh ;D

miss shark said...

dear Mimosa Pudica : keluo dah bahase pekan.

Ched said...

euww~
diary?
hehe

cik hemo hemo said...

bagitau dekat dia , ni alam laut . dia mane tau pape . hehehe


[sambil pakai google]

FurBall said...

der..jgn r quit plak..ahahaha..ko ckp r blog ko nih juz satu tempat tuk ko sampai kan idea ko..samada iye nya idea bernas or tak bernas..ngeh3..jejeje~_~

lama aku tak lawat sini...terharu tak?

miss shark said...

dear ched : ha'ah. diary. wuwuwu T__T

miss shark said...

dear cik hemo hemo : ayarkk.. kalau alam laut semua dah lemas nih. hikhikhik

miss shark said...

dear FurBall : blog aku ni tak ilmiah. macam blog kau tu. jejejeje <--- tiru kau gelak. terharunya aku T__T

cham's said...

ramainya sedara mara bill gate kat sini..? hehehe

miss shark said...

dear cham's : kamu salah seorang daripadanya =,-'

kNOcK..KnOcK.. said...

mang la...
i x kate i yg ckp..
hatddooiii

miss shark said...

dear kNOcK..KnOcK.. : ohh, ok3.. LOL

RemyRamdan said...

uishh...lame btol ak x mai....
ala shark....
lek ar der....
hati loe x kental ar der...

loe jawb je la yg blog loe ni adalah
lukisan kenangan dan pengalaman loe...
baik yg pahit@duka....
just suggestion....

deal or no deal...

:: cekodod :: said...

sy berblog utk kepuasan diri,boleh ke macam tu eh? haha

miss shark said...

dear RemyRamdan : hahahaa.. tau pun kau. lama gila tak menjenguk gua. wa rasa nak sekeh patella lu derr..

aku telan suggestion kau. terimakasih. deal.

miss shark said...

dear :: cekodod :: : ohh, sangat2 boleh ;)

r-5 said...

itu yang terbaik, sharing is caring. :)

miss shark said...

dear r-5 : sharing is caring is loving ;)

kay_are said...

orang x faham.. pedulikan je.. yang penting aku faham, orang lain yang komen faham.. cukup r kan? huu

miss shark said...

dear kay_are : kadang-kadang aku sendiri tak faham. LOL