~ broadband celcom.

Assalamualaikum,

siapa pengguna broadband celcom? aku salah satu daripadanya. aku check message,

1) Friendly Reminder: Yr Broadband usage is reaching the allocated 3GB/mth. Pls purchase additional volume or reduce your usage to avoid having yr speeds managed

2) Dear customer, you have exceeded the 3GB/mth usage (Celcom FUP). Pls purchase additional volume or we reserve the right to control yr broadband speeds. TQ

oh, celaka betul celcom.

di sebabkan broadband aku dah limit, aku terpaksa menghadkan penggunaannya. hei kawan-kawan, aku terpaksa merangkak-rangkak ke blog kau tahu. nak berlari, broadband aku semput. mintak maaf pada yang mengunjungi blog aku, tapi aku tak balas jejak. (sambil tunduk hormat)



ya, sangat bersopan.
 p/s : kejap lagi broadband aku ni hancur berkecai.

25 comments:

Shamsuddin Amin said...

broadband slalu mcm tu...
maxiz pun same... huhu

miszneslo aishah said...

shark gune digi . mmg best gile . hahahah . laju ye gok . huhuuh . celcom mmg nak cekik org je keje nye . hahaha .

shark said...

dear Shamsuddin Amin : ya, sama2 menyusahkan orang.

shark said...

dear miszneslo aishah : ecah, kalau la aku tau digi best, lama da aku subscribe. hikhikhik

amny said...

baik macam aku nii..

stremmmixx sudahh!!hah

Wafiy Suzly said...

yela aku ngaku aku celcom gak.. tp broadband mesti la berlimit..

adan said...

apa kata tukar ke stermix..

klu p mana2 bawak sekali modem TM tu..

r-5 said...

tak apa tak jadi masalah, anda jugalah pendukung blog saya, tak perlu menunduk maaf , disetiap en3 saya ada ulasan anda yang membuat saya tak pernah rasa lelah berkarya. hehe. miss shark semua broadband pon macam tu. janan mara2 nanti muka cepat tua. huhu :)

Mira iiya said...

xper2 sy fham..,sy bruadband jgak..,]
wah!! da tukar baru,,syantek!!hehehe

~::KUYA HARIS::~ said...

shark!!!hehe~baru sempat nak terjah2 belog ni.hoho~~owahh..berokband buat hal??haha~~berokband memang cenggitu.ekekekee :') dah cam sipowt dah kan kan T____T

Teenager Housemaid said...

xpakai broadband celcom..tapi oleh sebab kdg2 pakai bb punya modem yg juga line celcom.. (err macam sama je...hehe.tp xserupa) pernahlah dapat msg cenggitu..tapi kita punye 5 gb...pastu tu yg macam gila bapak tension je..nk update n bw pun susah...terpaksa la pulak pinjam broadband org lain..hoho..
*panjang nye komen saya...mcm blog sendiri je dibuatnye hehe..sorry2)

shark said...

dear amny : kau dah bagitahu aku dulu.

shark said...

dear wafy : memang lah. semua orang tahu tu.

shark said...

dear adan : ouhh, esok saya tukar. hihihi

shark said...

dear r-5 : ouhh, ok lah. saya tak marah pun. saya cool.

shark said...

dear Mira iiya : hihihi.. kau je yang perasan perubahan blog aku ni.

shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : tak sangka pulak. tapi kadang2 laju gak broadband ni.

shark said...

dear Teenager Housemaid : rasanya 5 gb dah cukup besar tu. ouh, tak apa. komen la panjang2 ^^

cik hemo hemo said...

sabbaaaarr yepp. brok bengg memang begitu. *BIG sigh*

Ched said...

pakai surat je.. xpyh nak blogging2 dah..:p

chemay said...

rendam dalam air.
titik :)

shark said...

dear cik hemo hemo : tu lah. entah apa masalah line ni.

shark said...

dear Ched : ha'ah, pastu post kat kau pakai burung merpati.

shark said...

dear chemay : lemas pulak broadband ni. hihihi

kay_are said...

solution nye... bertukar r kepade unifi.. confirm laju gile2 nye laju huu