~ membuat pilihan sendiri.

Assalamualaikum,

sekarang, ramai betul rakan sebaya aku susah nak buat pilihan. sama ada nak pergi universiti atau pun matrik. macam nak kena pilih ; jalan menuju ke syurga ATAU jalan menuju ke neraka. payah.

aku?

form six sudah. tu je kemampuan aku.

ok, kalau kau nak gelakkan aku, silakan. kau semua mesti rasa macam bodoh je kan kena ikut peraturan, pakai uniform sekolah, satu bumbung dengan pelajar sekolah. hei, aku tak ada masalah dengan semua tu. rules is the rules. apa salahnya kalau kena ikut peraturan. berdisplin.

dan sekarang, aku kena pilih salah satu,


ah, aku rembat dua-dua senang. kebiasaannya, orang yang tamak selalu rugi. tapi sekarang, orang yang tamak selalu untung, bukan?

p/s : belajar mana-mana pun, kalau otak jenis hadam semua, aku rasa memang tak ada masalah. aku lembab. most important, percaya pada Tuhan because God never make mistake.

20 comments:

deeya said...

yg penting klau nk berjaya tu , usaha tetap usaha .. gud luck dear ! =)

chemay said...

gudluckk untuk form6 nanti :)

~::KUYA HARIS::~ said...

gud luck shark.you can do it.belajar mana2 pon sama jugak :') yang penting niat,kan :')

shark said...

dear deeya : yeah.. usaha penting. thanks ;)

shark said...

dear chemay : thanks awak ;)

shark said...

dear ~::KUYA HARIS::~ : thanks. yang pasti, semua orang berhak untuk berjaya ;)

adan said...

pakai dua hanset dah macam bisnesswomen,, tak baik tamak.. bak sini satu phone tu..

eyjalukman said...

form 6 oke laa .
org kata form 6 antara exam yg susah kt asia tenggara , tk tahu laa kan .
study rajin2 , insyaAllah kejayaan akn sntiasa bersama kita ;)

shark said...

dear adan : ok, ambik lah yang warna pink tu. bagi free je lah. LOL

shark said...

dear eyjalukman : kena banyak study la lepas ni. ok, thanks ;)

adan said...

terima kasih jer kalau kaler pink tu... ahaha

Mira iiya said...

kau ada niat nk blajar..,itu yg pnting..,seriously form 6 best..,trust me lah!!

cik hemo hemo said...

erm awak ! yang penting kita usahe ! kalau usahe, tawakal insyaAllah kite boleh berjaye. mane mane blaja same jep wak. gud luk tau !


eh, yang pink tu chomel laa~

amny said...

wehh..sejebuk nset aku..hahaha...kita sme fon rr...dlu slok ckp kt aku..

remyramdan said...

sharkk...!!!!sombonk tol ka skang...
mcj ak rply...
call x angkat....
bek xyah pakai enset lau xnk org kaco...
btw..sek ane ka????
best ke???
form6 pon ok gak an...
u make a right decision...
doakn ak bjaye ngan pilihan ak k...

kay_are said...

setuju.. matrik, upu, kolej, sekolah, pondok.. sume tu just tempat je.. so kalau masuk tempat best2 tapi blaja malas gak, x kemane.. ape pun.. gud luck kat ko adik shark! ^_^

Wafiy Suzly said...

goodluck wehh, kau bawak henpon memurah sudah ler, haha, eh blog aku dah baru, gi klik ikut namaaku neh

umishahirah_ said...

shark ! chill lahh. form 6 ok. aku pun dulu nak g form 6, tapi tak dapat tawaran. =='

Nur Liyana said...

all the best shark..kat mana2 pun sama ja..yg penting usaha!!!hehe

shark said...

thanks semua ;)