~ orang Melayu.

Assalamualaikum.

biasa, kalau pergi third class restaurant, KFC (Kentucky Fried Chimpanzee) service dia bagai five stars restaurant. tu first impression aku. tapi, malang gila nasib aku suatu hari ni.

pada suatu hari,

dengan muka lapar bercampur penat, aku dan kawan aku menjejakkan kaki ke dalam third class restaurant tu.  dengan hanya menggenggam beberapa keping duit merah, aku order menu yang dah sedia ada dalam kepala otak aku.

"kak, bagi kolonel burger satu, bla, bla, bla..." kau faham-faham je lah bila nafsu makan dah menguasai diri macam mana.

"ok" kakak cashier tu menjawab tanpa senyum.

aku steady lagi time tu. sengaja ambil seat dekat dengan counter. tiba-tiba, datang sekeluarga yang berbangsa cina, order dekat kakak cashier yang sama aku order tadi. dengan senyuman melebar, speaking English all out times, dia melayan customer yang berbangsa cina tu. hello kakak, keluarga apek tu saudara-mara kakak ke? kenapa layanan yang di beri berbeza?

CHOP.

aku lupa, masa tu aku dan kawan aku pakai uniform sekolah. ohh, patutlah pun.

p/s : lepas ni aku nak dress-up macam nak pergi pejabat, baru pergi makan kat KFC.

16 comments:

tomatokering :) said...

alaa bese la tu.. huhu

chemay said...

beselahh..
kalau dekat tempat chemay..
siap jeling2 lagi time kite nak beli tuh.
-.-

shark said...

dear tomatokering :) : hehehee.. normal sangat.

shark said...

dear chemay : kadang2 bermasalah betul service dia nih. haihh..

miss.Addin said...

normal la ! HAHA memang macam tu :

dono follow :)

Ched said...

oi budak skola~

Haniff said...

dax2 sekolah.. hehe..cashier mmg lah kdg2 mcm tu.. tanak senyum kat org2 yg ta berada gitu.. pastu ade pulak yg ngada2 speaking lahh... maklum lah tempat class gitu.

ape kata cik jerung masa nk beli tu tunjuk result spm awk.. comfirm senyap haha.. baru dye malu setakat kerja kfc kte buleh tapau hahaha..

p/s : jangan ikut ta baek tu hehe :)

z a z a said...

kakak2.. ape la.. kite kene layan org sesame islam lgi baik la..

shark said...

dear miss.Addin : ohh, patutlah pun. thanks ;)

shark said...

dear Ched : sampai hati kau cheddy.

shark said...

dear Haniff : hihihii.. jap, nak tunjuk result? tak nak buat je takut nanti orang kata saya riak pulak. adehh

shark said...

dear z a z a : tu lah. tapi tak apa, maybe tu style dia ;)

:: cekodod :: said...

ee.xpatut ohh

shark said...

dear :: cekodod :: : memang.. LOL

kay_are said...

layanan berdasarkan pakaian, teringat cite sorang lecturer dulu.. huu.. sabo je r..

shark said...

dear kay_are : aku tak tahu pun ada katogeri layanan nih. haihh..