~ EGO.

Assalamualaikum.



orang kaya. jarang aku tengok orang pakai kot bergaul dengan pengemis jalanan. nak menegur? menjeling pun tidak.

orang cantik. jarang aku tengok orang make-up tebal 5 inci bemesra dengan muka ala-ala 'halimah jongang'. nak menegur? mengeji lagi adalah.

orang cerdik. jarang aku tengok orang cerdik bersaing dengan orang bodoh. nak menegur? tunggu bila orang bodoh mula bukak mulut dulu.

tambah, tolak, bahagi, darab. aku kira-kira manusia makin EGO lah.

p/s : okay, okay. aku tak kata semua. segelintir sahaja.

13 comments:

Haniff said...

nasib baek ade segelintir tu hehe.. klu ta.. siap.. saya bawak blog kamo ke pgadilan hehehe :)

yad'z said...

hehe... segelintir jek kan.. (^_^)

shark said...

dear Haniff : hehehee.. saya still fikirkan tentang keadilan dalam perihal ini.

shark said...

dear yad'z : yes. segelintir cuma ;)

chemay said...

segelintir je..
ada yang pandai tapi 1 geng dengan yang kurang pandai..
:)

anne jasmine said...

hehe... ntahla... sye baik, sye tgur smue orh.. eh! haha

Nur Liyana said...

hurm..betul jugak tue...egomaniac!!!hahahaha

tapi tak semua!!!dan jgn jadikan diri kita sebahagian dari itu :)

shark said...

dear chemay : hihihii.. kalau ada golongan macam tu pun, segelintir jugak ;D

shark said...

dear anne jasmine : ehh.. kita serupa lah. saya pun macam tu jugek.

shark said...

dear Nur Liyana : bahaya sungguh kalau kita jadi sebahagian dari itu. xoxo ~

kay_are said...

aku yang sederhana je, so leh r nak kawan2 ngan sume orang kan? ^__^

shark said...

dear kay_are : ye lah kau. aku pun, kawan je sume org ;)

z a z a said...

geng2 masing2